حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

در کدام سرزمین مسلمانان با فشار مسیحیان افراطی از اسلام برگشتند؟
گویا مقصود اندلس است که مسلمانان در سال 92 از تنگه جبل الطارق با کشتی عبور کردند آنجا را فتح و تمدن بسیار باشکوهی در آن به وجود آوردند، دانشمندان بزرگی را تربیت کردند و تبدیل به کشور اسلامی کردند و 700 سال در آنجا حضور داشتند.
تا اینکه بین حاکمان اندلس اختلاف افتاد و مورد تهاجم فرهنگی مسیحیان قرار گرفتند. دولتهای مسیحی از این فرصت استفاده کردند و سرزمینی را که مسلمانان با دلاوری به دست آورده بودند، از دست دادند.
کتاب های؛ «اسلام در اندلس» از حسین یونس و « غروب آفتاب در اندلس» از آیت الله سید علی محقق داماد و کتاب چند جلدی «حکومت مسلمانان در اندلس» از آقای دکتر آیتی بیرجندی و «تاریخ اسلام در اندلس» از آل غفور در این زمینه قابل استفاده می باشند.