حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آیا مامون با ولایت عهدی امام رضا (ع) به هدف سرکوبی قیام های علویان رسید؟
مامون چند هدف از ولیعهدی امام رضا (ع) در سر داشت یکی از آنها فرو نشاندن قیامهای سادات و علویان بود. که در آن دو سال ولیعهدی حضرت (ع) انقلاب های علویان فروکش کرد. اما بعد از شهادت امام (ع) شورشها تعدادشان بیشتر شد.
هدف دیگر این بود که می خواست مقام امام رضا (ع) را در چشم مردم پایین بیاورد و بگوید که اهلبیت (ع) تا وقتی دستشان به حکومت نمی رسیده است خود را زاهد می دانند ولی الان به دربار رفته است. دیگر اینکه با دعوت امام رضا (ع) می خواست مشروعیت درست کند و اعلام کند که اگر برادرم را بر سر خلافت کشتم مسئله شخصی نبوده است می خواستم وحدت ایجاد کنم. چون مادر محمد امین عرب بود و عربها بیشتر پشتیبان امین بود ولی مادر مأمون ایرانی بود می خواست به این وسیله نظر شیعیان را در مقابل عربها جلب کند.