حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

با اینکه چهار شاخه اهل سنت مجموعا شاگردان امام صادق (ع) بودند چگونه فِرق و شاخه های جدا از تشیع اتخاذ کرده اند؟
از این چهار نفر آنچه در منابع ما آمده ابوحنیفه و مالک شاگرد امام صادق (ع) بوده اند. بقیه از نظر زمانی با امام صادق (ع) هم زمان نبوده است. آنها حضرت (ع) را وارث علم پیامبر ( ص) و معدن علم می دانستند. در عین حال عقیده به امامت امام صادق (ع) نداشتند و خودشان را هم مجتهد، صاحب نظر و صاحب مکتب فکری مستقل می دانستند. لذا فِرق و شاخه های جدا از تشیع اتخاذ کرده اند.