حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

چرا زیارت اربعین از مختصات مومن شمرده شده است؟
این جمله برگرفته شده از حدیث امام حسن عسکری (ع) است که می فرماید: چند چیز از مختصات مومن است:
- خواندن و گزاردن 51 رکعت نماز در شبانه روز ( نمازهای یومیه با نافله)، ( صلاه الاحدی و الخمسین)،
- بسم الله الرحمن الرحیم را در نماز بلند گفتن ( الجهر ببسم الله )،
- انگشتری را در دست راست کردن( التختم بالیمین)،
- سجده به خاک یا اجزای خاک
- و زیارت اربعین که مربوط به زیارت امام حسین (ع) است.
چنانکه حضرت علی (ع) در زمان خلافتش اصرار به جهر بسم الله در نماز داشتند. و در روایت داریم که امام صادق (ع) زیارت اربعین را به یکی از اصحابش توصیه می کند و یاد می دهد و روش جابر بن عبدالله انصاری صحابی بزرگ رسول خدا (ص) که در اربعین اول به زیارت رفت. و شیعه سجده بر خاک را واجب می داند.
در مقابل اهل سنت اگر سوره ای را بخواهند بخوانند بسم الله را آهسته می گویند و بنی امیه برخلاف سنت نبوی از زمان معاویه انگشتری را به دست چپ می کردند و اهل سنت سجده بر فرش و موکت را هم جایز می دانند.