حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

حضور امام حسن مجتبی (ع) در جریان فتح ایران صحت دارد؟
در بعضی از کتابها حضور امام حسن مجتبی (ع) در جریان فتح ایران در زمان خلیفه دوم را آورده اند. این مسئله اشکالات تاریخی دارد و نمی شود به آن اعتماد کرد. چون بسیار بعید است که امیرالمومنین علی (ع)
با این حضور موافقت کرده باشد . در نهج البلاغه هم هست و نصربن مزاحم منقری هم نقل می کند که: امیرالمومنین علی (ع) در جنگ صفین هرگاه امام حسن (ع) حمله می کرد می فرمود: از طرف من این جوان را دریابید نگرانم با کشته شدن این دو برادر نسل پیامبر قطع بشود و امامت تداوم پیدا نکند. بسیار بعید است که در زمان فتح ایران یا فتوح دیگر رضایت داده باشد و اثباتش خیلی مشکل است.
در مجله ی «تاریخ در آیینه پژوهش »، در موضوع مواضع امیرالمومنین علی (ع) در باره فتوحات، این مسئله نقد شده است.