حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آیا در بین اصحاب امام حسین (ع) در روز عاشورا افرادی از ایرانیان نیز حضور داشته اند؟
نخیر، کسی به عنوان ایرانی که در خدمت و در رکاب امام حسین (ع) باشد و بگویند این از اصفهان و شیراز و نیشابور و قم است نبوده. ولی از دسته غلامان و به عنوان مولا بعضی افراد در تاریخ یاد می کنند، به دو دسته افراد مولا می گویند: یکی اینکه در همان زمان برده آن شخص بوده، یا آزاد شده آن فرد بوده باشد. تعدادی از شهدای کربلا را به عنوان موالی یاد می کنند که عجم بوده اند. چون برده ها عرب نبوده اند.