حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آیا بنای کنونی خانه کعبه همان بنای ساخته شده به دست حضرت ابراهیم است؟
نخیر، تجدید بنا شده است. آن مقدار پی خانه خدا که زیر زمین است، آن پی همان پی بنا گذاشته شده حضرت ابراهیم است و آنچه بالای زمین است چند بار تجدید بنا و بازسازی شده است.
خرابی کعبه به علل و عوامل مختلف مانند سیل و... بوده و بعضی مواقع بازسازی شده است.
کتابهای تاریخ مکه این بحث ها را آورده اند. مثلا در زمانی که عبدالله بن زبیر در مکه حکومت 12 ساله داشت، خراب و بازسازی کرد. حجاج بن یوسف وقتی او را شکست داد، بازهم بنای ساخته شده به دست عبدالله بن زبیر را خراب و دوباره بازسازی کرد.
کعبه در زمان حضرت رسول(ص) هم صدمه دیده بود و ایشان آنرا بازسازی کرد و در نصب حجرالاسود هم حضرت مشکل قبائل را حل کرد.
یکی از اجزای کعبه که از زمان حضرت ابراهیم محفوظ است، حجرالاسود است که هم اکنون در رکن حجرالاسود و داخل قاب و پوشش نگهداری می شود که دیگر شکسته نشود.
نشر مشعر چندین کتاب در مورد تاریخ عربستان و مکه دارد، از جمله کتاب آقای رسول جعفریان و جناب آقای قائدان که در مورد تاریخ کعبه و بنای آن مطالب ارزشمندی دارد.