حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

چه کسانی در مسیر حرکت امام حسین (ع) به ایشان پیوستند؟
بعد از شنیدن شهادت حضرت مسلم حضرت (ع) به همراهانشان اطلاع داد که هر کسی اختیار خودش را دارد، بعد از آن عمدتا پراکنده شدند. تعدادی کمی به سپاه حضرت (ع) پیوستند؛ از جمله ظهیر بن قین که معروف است. گروه چهار نفری در راه خدمت امام حسین (ع) رسیدند یکی از آنها به نام مجمع بن عبدالله بود که حضرت (ع) وضع کوفه و عراق را از آنها پرسید. ایشان جواب جامعه شناسانه ای مثل فرزدق شاعر دارد و گفت؛ دلهای مردم کوفه با شما هستند ولی جیب ها و خورجین های اشراف کوفه از درهم و دینار پر کرده اند.
یکی دیگر ضحاک بن عبدالله مشرقی است که گفت: من شما را تا زمانی یاری می کنم که یاری من به شما فائده داشته باشد. در روز عاشورا بعد از شهادت اصحاب از حضرت اجازه گرفت و رفت. همچنین در مقاتل به صورت سر بسته یاد شده است که سی نفر از اردوی عمر بن سعد به سپاه حضرت (ع) پیوسته است، ولی نامشان در تاریخ نیامده است.