حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

در مورد عصر جاهلیت توضیح بفرمایید.
جاهلیت از ماده ی جهل به معنی نادانی (نه بیسوادی) است و دوران 150 تا 200 سال پیش از ظهور اسلام را می گویند، که در آن مردمشان کارهای بدون منطق و دور از عقل انجام می دادند و گرفتار بت پرستی و خرافات و نا امنی بودند و بین شان نزاع و اختلاف و درگیری های قبیله ای وجود داشت.
در کتابهای تاریخ اسلام به تناسب کتاب، مقدمتا اوضاع و احوال مردم دوران جاهلیت از نظر اقتصادی، خانوادگی و اجتماعی اشاره می شود، ضمن اینکه کتابهای مستقلی به فارسی و عربی هم وجود دارد. مثلا ؛
بنده در کتاب «تاریخ اسلام از جاهلیت تا رحلت پیامبر اسلام» حدود 50 صفحه درباره ی جاهلیت بحث کرده ام. همچنین کتاب «اسلام و جاهلیت» از یحیی نوری، رساله ی دکتری در دانشکده معقول و منقول به فارسی نوشته شده است. و کتاب «المفصل فی تاریخ العرب قبل الاسلام» از جواد علی ، کتابی علمی و مفصل ده جلدی و کتاب «بلوغ الأرب فی معرفت احوال العرب» از محمود شکری آلوسی سه جلد در یک جلد در موضوع جاهلیت مفصل بحث کرده است.