حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

چرا امام رضا (ع) پيشنهاد خلافت را كه توسط مامون ارائه شد قبول نكردند؟
مامون در پيشنهاد خلافت و بعدها وليعهدي، حسن نيت نداشت؛ زيرا مشكلات سياسي داشت و قصد داشت با شركت دادن امام رضا (ع) در حكومت، آن ها را حل كند. بررسي كرده ايم كه اگر امام رضا (ع) خلافت را قبول مي كرد چه اتفاقي مي افتاد؟ مامون وزير امام (ع) مي شد و كارها به دست او مي افتاد و همه كارها را به نام امام انجام مي داد و جايگاه امام در حد مقام تشريفاتي مي ماند و خوب و بد كارهاي كشور به پاي ايشان نوشته مي شد. در حالي كه نيروهاي امام رضا (ع) به قدر كافي نبود و استانداران و وزرا و مسئولان متعلق به امام نبود و اين گونه افراد، نيروهاي طرفدار مامون بودند. مامون از روي ناچاري گفت كه پس بايد ولايعتهدي را قبول كنيد. امام قبول نكرد، مامون تهديد كرد و حضرت فرمود كه قبول مي كنم به شرط اين كه در امور مملكت دخالتي نكنم.