حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

 آیا طلحه و زبير هم در ماجراي ترور پيامبر اكرم (ص) در بازگشت از جنگ تبوک شرکت داشته اند؟
در این جریان طلحه و زبیر نبوده است، و ماجرایش این بود که وقتی پیامبر(ص)و مسلمانان از جنگ تبوک بر می گشته است،   پیامبر(ص)تصمیم گرفت که از کمرکش کوه بیاید، عده ای از منافقین توطئه کردند که شتر حضرت را رم بدهند، و حضرت از شتر سقوط کند و  کشته  شوند. اینها شبانه صورت هایشان را پوشانده بود، و حذیفه از پیش رو و عمار یاسر از پشت سر پیامبر حرکت می کردند، قبل از اینکه آنها اقدامی بکنند و از کمینگاه بیرون بیاید حضرت فرمود که به صورت های آنها بزنید. و حضرت اسامی منافقانی که آن شب قصد ترور داشتند، به حذیفه گفت ولی توصیه کرد که اسامی را افشاء نکند. لذا حذیفه منافق شناس بود، و اصحاب از حذیفه حساب می بردند.
بعد از وفات پیامبر وقتی جنگ های داخلی رخ داد و خط و خطوطها با هم قاطی شد،  نقل شده است که بعضی از افراد مشکوک که فوت می کردند، عمر بن خطاب مراقب بود که آیا حذیفه برای نماز میت او حاضر می شود یا نه؟ لذا در بعضی از کتابها اسم بعضی از اشخاص را نقل می کند و طلحه و زبیر از جمله آن افراد نبود.