حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

چطور جعفر طیار در جنگ تبوک به شهادت رسید در حالیکه در تبوک جنگی در نگرفت؟
گمان می کنم اشتباهی رخ داده است، در زمان جنگ تبوک که عملا جنگی رخ نداده است، جعفر طیار در جنگ موته که یک سال قبل از تبوک اتفاق افتاده بوده، به درجه ی شهادت رسید. این جنگ در جایی اتفاق افتاد که امروز جزء کشور اردن است، گویا استانی که در آن مدفون است اسمش«معان» است. الان آرامگاه شهدای جنگ موته در آنجا مشهور است.
وجه مشترک جنگ موته و تبوک این بود که دشمنان طرف مقابل، رومیان بوده است، با این تفاوت که در جنگ تبوک فرماندهی سپاه با رسول خدا(ص) بود، و در جنگ موته حضرت حضور نداشت، و سه فرمانده علی البدل؛ جعفر بن ابی طالب، زید بن ثابت و عبدالله بن رواحه بود که هر سه در این جنگ به شهادت رسیدند.