حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

با توجه به قبول ولايتعهدی امام رضا (ع) و قدرت ظاهری ایشان، چطور با ورود حضرت معصومه (س) به ايران، ایشان را به شهادت رساندند؟ در بعضی کتب تاریخی آمده است که بین ساوه و قم، دشمنان به کاروان حضرت معصومه (س) حمله کردند، چرا امام زاده ای در این مسیر وجود ندارد؟
هر دواشکال وارد است، در بعضی از کتابهای تاریخی متاخر این قضیه حمله به قافله حضرت معصومه (س) را نقل کرده است، که قابل اعتماد نیست. یک دلیلش هم این است که قدیمی ترین کتاب در مورد تاریخ قم تالیف حسن بن محمد بن حسن قمی که در 378 نوشته شده است، که حدود 170 سال بعد از حضرت معصومه (س) بوده است، ایشان جریان ورود حضرت معصومه (س) به ساوه و انتقالش به قم را آورده است، ولی صحبتی از حمله به قافله در این کتاب نیست. این دلیلی بر این است که این قضیه اتفاق نیفتاده است.
از طرف دیگر آن زمان که حضرت امام رضا(ع) ولیعهد بود، دلیلی نداشت که به قافله حمله کنند، و آن را احترام کنند.