حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

امام سجاد(ع) در سال 38 به دنیا آمدند، و امام علی(ع) در سال 40 شهید شدند، با توجه اینکه حضرت علی در کوفه بود، چطور می شود که امام سجاد در مدینه به دنیا بیایند؟
مشهور  در مورد تاریخ تولد امام سجاد(ع) همان سال 38 هست. با تولد یافتن امام سجاد(ع) در مدینه جور نمی آید. مرحوم دکتر شهیدی سال تولد را 43 می گیرد، که جسارتا من نظر ایشان را قبول ندارم.
بعضی ها معتقدند که تولد امام سجاد(ع) سال 36 یا 37 باشد. استاد حجت الاسلام و المسلمین یوسفی غروی در یکی از مجلدات تاریخ اسلام، که جنگ بصره مطرح است، به این مناسبت متعرض این بحث می شود که بعد از فراغت از جنگ بصره ، خبر تولد امام سجاد(ع) به امام علی(ع) رسید. و جنگ بصره همان جنگ جمل است. به نظر می رسد این خبر با سال 38 جور در نمی آید.
همراه بودن خانواده و زمان بردن خانواده ها از بصره به کوفه در تاریخ تصریح نشده است. ولی تولد امام سجاد(ع) در مدینه بوده است.