حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

با توجه به اینکه در زمان پیامبر، احتمالا تنوع حجاب وجود داشته است، این وضع چگونه بوده است؟ و بعد از ظهور اسلام نحوه تعامل پیامبر و منابعی در این زمینه بفرمایید.
پیش از ظهور اسلام پوشش زنها بر حسب قبائل و سردی و گرمی و شهر نشینی و بادیه نشینی متنوع بوده است، ولی بعد از اینکه حکم حجاب در سوره احزاب و نور آمد، زنان مسلمان مکلف شدند که آن حجابی که قرآن مجید می فرماید، از دو نوع لباس استفاده می کردند، یکی چیزی شبیه مقنعه، پارچه و لباسی به سرشان می پیچند تا موها و گردنشان را می پوشند، و یک لباس سرتاسری بلند که قرآن به نام جلباب یاد می کند، می پوشیدند.
بعد از اینکه آیه حجاب نازل شد، زنان مسلمان این نوع حجاب را رعایت می کردند و هیچ تخلفی در زمان رسول خدا(ص) و عصر خلفای اولیه من ندیده ام.
در مورد منبع عرض می کنم، که ما مقاله ای درباره ی تاریخ وجوب حجاب در سال پیامبر اعظم(ص) در مجله تاریخ پژوهش چاپ کرده ایم، برای اطلاع از شماره ی مجله با این شماره 32113479 تماس بگیرند.