حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

 سرنوشت یهودیان قلعه خیبر بعد از فتح توسط پیامبر چه شد؟
یهودیان خیبر بعد از شکست از مسلمانان، به رسول خدا(ص) پیشنهاد کردند ، که شما نمی توانید این مزارع و نخل ستانها و باغاتی که به دست شما افتاده است، نگه دارید و آباد کنید، و شما تجربه این کار را ندارید.
لذا اجازه بدهید که همین جا بمانیم این باغات و نخلستانها را اداره کنیم. رسول خدا(ص) موافقت کرد و قرار دادی با آنها امضاء کرد، که هر سال نصف درآمد آنها را به حکومت اسلامی بپردازند. نماینده از طرف رسول خدا(ص) می رفت و درآمد را برآورد می کرد، مثلا یک سال عبدالله بن رواحه رفت و برآورد کرد.
بعدها در زمان خلافت عمربن خطاب، عمر آنها را کلا از جزیره العرب بیرون کرد، گفت که حدیثی از رسول خدا(ص) داریم که دو تا دین در جزیره العرب جمع نمی شود