حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

چرا حضرت زینب کبری(س) در دمشق دفن است؟
در مورد محل دفن حضرت زینب کبری (س) سه قول است، یکی قاهره و دیگری مدینه و سومی در دمشق است. یزید خانم را از مدینه اخراج کرد و خانم مصر را انتخاب کرد، و در همان جا از دنیا رفت که الان زیارت گاه هست. بعضی ها معتقدند که اهلبیت بعد از برگشت اسیری، معلوم نیست از مدینه خارج شده باشند ، لذا علی القاعده خانم در مدینه فوت کرده باشد و در همان جا دفن شده باشد ، گرچه محل دفنش مشخص نباشد.
منتهی کسانی که می گویند که زینب کبری (س) در دمشق مدفون شد، علت سفرش را قحطی در مدینه می داند، و همسر زینب کبری در شام مزرعه داشت، و برای استفاده از آن مزرعه به شام رفتند، و در آن سفر بود که خانم از دنیا رفت.
هر سه قول برای خودش دلایل و اشکالاتی دارد. مورد شام هم دلیل دارد و هم اشکالاتی دارد. که دلیل قحطی مدینه را می آورند.