حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

اعراب قبل از ایمان آوردن در ماه رمضان چکار می کردند؟ یا قبل از بعثت پیامبر، ماه مبارک رمضان چه وضعیتی در میان اعراب داشته است؟
از نظر آنها این ماه امتیازی نداشت، بلکه آن چهار ماه حرام؛ ذی قعده و ذی حجه، محرم و صفر را محترم شمرده و جنگ و خون ریزی را بر اساس شریعت ابراهیم(ع) روا نمی دانستند. ولی ماه رمضان به همین نام معروف بود و رمض به معنی حرارت است، که یکی از ماههای گرم آنها بود.
ابوریحان بیرونی در آثار الباقیه، ادعا می کند که ماههای آنها ثابت بوده است و قمری نبوده است، و رمضان همیشه به تابستان می افتاده است، و ربیع الاول و ربیع الثانی در پاییز بود و از باب تأفل ربیع و بهار می گفتند. آنها چیزهای بد را از این باب به چیزهای خوب تأفل نیک می کردند. لذا ماه خریف و پاییز را ربیع می گفتند. یک موئد آنها آیه ی؛ انما النسئ زیاده فی الکفر در قرآن است که ماهها را جابه جا می کردند که بتوانند جنگ کنند، از این فهمیده می شود که ماههای آنها ثابت بوده است.