حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

داستان قیام صاحب زنج در بصره توضیح دهید.
صاحب زنج یک نفری بوده است که در بصره قیام طولانی پانزده ساله کرده است. شخصی به نام علی بن محمد معروف به صاحب زنج بود، چون طرفداران او سیاه پوست و اهل زنگبار بوده است، لذا زنج می گویند.
در سال 255 هجری قمری در زمان خلافت الموفق بالله یکی از خلفای عباسی قیام کرد. این شخص از نارضایتی مردم از تبعیض اجتماعی و طبقاتی حاکم استفاده کرد. مردم غیر عرب در بندر بصره کار می کردند به این قیام پیوست و به دنبال حق طلبی برده ها و کارگران بود.
این شخص در این 15 سال قدرت زیادی پیدا کرد، و در بصره و اطراف بصره پیروان زیادی پیدا کرد، هر چه سپاه و قوا از بغداد اعزام شد، حریف این شخص نشد و شکست خوردند.
این شخص خودش را از نسل زید شهید معرفی می کرد، ولی نسبت به علی بن حسین نداشته است.