حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آيا از سيماي پيامبر (ص) تصويري در دست است؟ با توجه به اين صورتگري از ديرباز بوده است چرا هيچ تصويري از بزرگان دين در دست نداريم؟
تصويري از شمايل حضرت رسول (ص) وجود ندارد و آن عكسي كه در زمان حيات امام خميني (ره) مشهور شد و گفته شد امام نيز آن را تاييد كرده اند هر دو مطلب صحت ندارد. آن عكس با سيماي حضرت منطبق نبود و اصلا نقاشي نبود بلكه عكس بود.
علاوه بر اين كه نيازي به اين كار نيست؛ زيرا مشخصات ظاهري آن بزرگواران در كتاب هاي ما هست. كتاب هايي بصورت مستقل در اين مورد نوشته شده است و نوعا در كتاب هاي تاريخي مربوط به سيره در فصل هاي آخر، فصلي به نام «شمايل الرسول» اختصاص مي دهند كه در اختيار هر نقاشي بگذارند مي توانند تصوير قريب به واقعيت بكشند. مثلا نوشته اند حضرت، گردن كشيده و سفيدي داشت، دندان سفيد، و بيني كشيده اي داشت، موهاي سر تا نيمه لاله هاي گوشي مي رسيد، قد او نه بلند و نه كوتاه بود، راه رفتنش مانند بين راه رفتن معمولي و دويدن بود.
در اين باره مي توان به كتاب منتهي الآمال شيخ عباس قمي مراجعه كرد كه شمايل ظاهري حضرت رسول (ص) و ائمه (ع) را نوشته است.