حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

چرا بلال حبشي بعد از پيامبر (ص) به كمك امام علي (ع) نيامد؟
بلال حبشي با خليفه وقت همكاري نكرد و در موضع مخالفت قرار گرفت. بلال برده بود و از نظر موضع گيري بر كساني حساب مي كردند كه از مهاجرين و انصار باشند. درست است كه از نظر اسلام تفاوتي ميان افراد وجود نداشت ولي در آن زمان، واقعيت اين بود كه از نظر وزنه و موقعيت روي مهاجرين و انصار حساب مي كردند. در عين حال از نظر معنوي او را باور داريم. موذن ويژه حضرت رسول بود.
بلال در موضع مخالفت قرار گرفت و بعد از فوت رسول خدا (ص) حاضر نشد اذان بگويد تا به نوعي سند مشروعيت خليفه باشد. اصرار كردند و او در برابر اين اصرار گفت: اگر اصرار كنيد، من از شهر مي روم و مرزداري مي كنم. او به شام رفت و در همانجا از دنيا رفت. بنابراين به نوعي مدافع امام علي (ع) بود.