حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

در زمان معاویه که همه ممالک اسلامی مامور به سب و لعن امیرالمومنین علی(ع) شدند تنها جایی که اینکار را نکردند خراسان بود و به همین جهت معاویه به آنجا لشگرکشی کرد و آنها را قتل عام کرد، بهانه­ اش هم این بود که آنها مرتد شده ­اند، آیا این قضیه درست است و سندیت دارد یا نه؟
تا آنجا که بنده اطلاع دارم این قضیه در مورد خراسان درست نیست و سندیت ندارد. آنچه در تاریخ ذکر شده در مورد مردم سیستان است و لشگرکشی هم نشده، در کتاب جغرافیایی معجم­البلدان یاقوت حموی در مدخل سیستان این مطلب ذکر شده که مردم سیستان مردمی شجاع، دلاور و درشت­هیکل بودند و زمانی که معاویه دستور سب و لعن امیرالمؤمنین علی(ع) را داد، مردم سیستان که شیعیانی شجاع و غیور بودند زیربار آن نرفتند و حتی حاضر به پرداخت مالیات اضافه شدند ولی جسارتی به علی(ع) نکنند و معاویه هم تسلیم شد و کوتاه آمد، حتی در مصالحه­ای که با معاویه داشتند قید کردند که از این امر(جسارت به علی(ع))مستثنی شوند و این قضیه درکاشی بالای درب دانشگاه زابل درج شده است و جزء افتخارات آنها محسوب می­شود.