حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

اولين بار نماز جعفر طيار را چه كسي خواند و اين نماز از چه كسي نقل شده است؟
نماز جعفر طيار را رسول خدا (ص) به جعفر طيار ياد داد و طبعا اولين كسي كه اين نماز را خواند خود جعفر بود. به اين صورت كه جعفر طيار سرپرست مهاجران حبشه بود و مجموع آن سيزده سال طول كشيد و او با آخرين گروه در حبشه مانده بود. اين ها در سال هفتم هجرت پيش از جنگ خيبر از حبشه برگشتند. مشتاق بودند كه پيامبر (ص) را ملاقات كنند و با شور و اشتياق خودشان را به مدينه رساندند. به مدينه كه رسيدند تازه معلوم شد كه آن ها به خيبر در نود فرسخي مدينه رفته اند.
طاقت نياوردند و به خيبر رفتند. زماني به آن جا رسيدند كه آخرين قلعه هاي مقاوم بدست امام علي (ع) سقوط كرده بود و مسلمانان غرق شادي بودند. در اين لحظه بود كه به رسول خدا (ص) خبر دادند كه جعفر بن ابي طالب رسيد. رسول خدا (ص) چند قدم به استقبال او رفتند و فرمودند: نمي دانم از اين دو حادثه خوبي كه امروز براي ما پيش آمده است براي كداميك بيشتر خوشحال باشم؟ از اين فتح و پيروزي يا از بازگشت برادرم جعفر بن ابي طالب.
رسول خدا (ص) حركتي كرد و مردم فكر كردند ايشان مي خواهد زر و سيمي به عنوان هديه به جعفر بدهد در حالي كه حضرت، همين نماز جعفر طيار را در آن جا به او به عنوان هديه ياد داد.