حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

كدام يك از طايفه عرب هاي قحطاني و يماني همراه با امام علي (ع) به كوفه آمدند و آيا بعدها به قم هم آمدند؟
اصولا نوع ياران امام علي (ع) يماني بودند و اهل مكه و مهاجرين مكه كه عمدتا از قريش بودند رابطه خوبي با ايشان نداشتند و احساس رقابت با ايشان مي كردند و اين احساس رقابت به زماني بر مي گردد كه در مكه همشهري بودند و در يك قبيله زندگي مي كردند. كساني كه در سقيفه شركت كردند خودشان را كمتر از علي (ع) نمي دانستند.
اگر قضاياي بعد از رحلت رسول خدا (ص) را بخوانيم مي بينيم كه نوع كساني كه كنار امام علي (ع) ايستادند و از ايشان دفاع كردند و هزينه را نيز پرداختند از انصار بودند كه اصلشان يمني بودند. زماني هم كه حضرت مي خواست از مدينه حركت كند تنها 700 نفر همراه ايشان بودند. نرسيده به بصره، از مردم كوفه استمداد كرد با آن كه تا آن زمان در كوفه حضور نداشت ولي در عين حال 12 هزار نفر در بصره به حضرت پيوستند و نوع اهل كوفه يمني بودند.
قابل ذكر است كه اشعري هايي كه به قم آمدند نيز يمني بودند.