حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

در مورد سرگذشت كميل توضيح دهيد و بفرماييد كه چرا در عاشورا حضور نداشت؟
كميل بن زياد نخعي بدست حجاج بن يوسف ثقفي كه تشنه خون شيعيان بود به شهادت رسيد. حجاج به دنبال كميل بود و مي خواست او را به قتل برساند ولي پيدايش نكرد و مطابق يك نقل براي اعمال فشار و تسليم او دستور داد مقرري قبيله كميل را قطع كنند. مدتي كه مقرري اين قبيله را قطع كردند كميل بسيار ناراحت شد و گفت: عمري از من گذشته است و روا نيست قبيله من به آتش من بسوزند. خودش را معرفي كرد و حجاج هم از اين كه كميل با پاي خودش آمده است اظهار تعجب كرد. در مورد حضور وي در كربلا به سندي برنخورديم كه معلوم كند در اين هنگام كميل در كجا بوده است.