حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آیا در ماجرای جنگ خندق، فرد ديگری غير از امام علی (ع) حاضر شد با عمروبن عبدود مبارزه كند؟
در جريان جنگ خندق كه عمرو بن عبدود از خندق عبور كرد و مبارز طلبيد كسي جرأت نكرد به جنگ او برود و او رجز خواند و هل من مبارز طلبيد. چند بار امام علي (ع) اعلام آمادگي كرد و رسول خدا (ص) قبول نكرد. تا اين كه عمرو بر ادعاي خود اصرار كرد و موافقت رسول خدا طول كشيد مغرور شد و گفت: صداي من گرفت اين قدر شما را به جنگ دعوت كردم. يا مرا بكشيد به بهشت برويد يا من شما را بكشم و به بهشت برويد.
سابقه عمرو بن عبدود در جنگ كردن زياد بوده است؛ به گونه اي كه به او فارِس يليل مي گفتند. در گذشته در سرزميني بنام يليل با گروه هزار نفري روبرو شد و به تنهايي آن ها را شكست داده بود. در جنگ بدر حضور داشته و مجروح شده بود و به همين خاطر در جنگ احد حضور نداشت. در جنگ بدر شجاعت امام علي (ع) را ديده بود و در جنگ خندق نيز طفره مي رفت كه با امام روبرو نشود.
اين جا بود كه پيامبر (ص) با رفتن امام علي (ع) موافقت كرد. زماني كه امام رجز خواند و عمرو ايشان را شناخت ته دلش خالي شد و گفت: ما با پدرت دوستي داشتيم و نمي خواهم به دست من كشته شوي.