حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

حسن بن حسن بن علي كه از نسل او محمد نفس زكيه قيام كرد در ماجراي كربلا كجا بود؟
حسن بن حسن بن علی معروف به حسن مثنی در كربلا جزو سپاه امام حسين (ع) بود و در جنگ نيز شركت داشت ولي در بين جنگ شهيد شد و به زمين افتاد و دشمن خيال كرد كشته شده و بعد از جنگ فهميدند هنوز رمقي دارد و كشته نشده است. او را اسير كردند و نزد عمر سعد آوردند. يكي از افراد قبيله مادر او از بني فزاره در سپاه عمر سعد بود وقتي حسن مثني را آوردند او را شناخت و وساطت كرد و به عمر سعد گفت: اين را به من ببخش. عمر سعد قبول كرد و از كشتن او صرف نظر كرد. آن شخص نيز حسن بن حسن را به كوفه برد و معالجه كرد و حسن بن حسن نيز بعد از بهبودي به مدينه بازگشت.