حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

سرنوشت هلال بن نافع چه شد؟
دو نفر در جريان عاشورا حضور دارند كه در كتاب هاي تاريخي نامشان با هم اشتباه مي شود. آن كسي كه جزو سپاه امام حسين (ع) بود و شهيد شد، نافع بن هلال بود و آن كسي كه جزو سپاه عمر سعد بود و قضايايي از شهادت امام حسين (ع) نقل كرده، هلال بن نافع است.
نافع بن هلال در مسير امام حسين (ع) از مكه به كربلا به اردوي امام پيوست. او از كساني بود كه بعد از ممنوعيت آب فرات در هفتم محرم همراه با حضرت ابوالفضل (ع) و عده اي ديگر، سواره و پياده رفتند و آب از فرات تهيه كردند و به خيمه ها آوردند. در آن جا محافظان، نافع را شناختند و به او گفتند: خودت آب بخور، ولي ممانعت كرد و گفت كه آمده ايم آب ببريم.
وي در روز عاشورا جانانه جنگيد. نقل مي كنند تيرهايش را نشانه گذاشت و رجز خواند كه با تير نشان دار شما را مي زنم تا بدانند اين تير نافع بن هلال است. در نهايت 12 نفر از سپاه عمر سعد را كشت و زخمي شد و بازوهايش شكست. او را نزد عمر سعد بردند و آن جا او را كشتند.
درباره سرنوشت هلال بن نافع چيزي نداريم ولي گزارشي از برخي از صحنه هاي عاشورا از او نقل شده است.