حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

چرا مختار از طرف بني اميه احساس خطر نمي كرد و وضع به گونه اي شد كه دولت بني زبير تازه تاسيس، مختار را شكست دادند؟
مختار از هر دو دولت احساس خطر مي كرد و با هر دو دشمن بود ولي به نظر مي رسد علت درگيري شديدش با آل زبير، به اين دليل بود كه آن ها در عراق حضور داشتند و وقتي كه مختار وارد عراق شد بني اميه نفوذي در آن منطقه نداشتند و مصعب برادر عبد الله بن زبير در آن جا حضور داشت.
علاقمندان، تفصيل اين مطلب را مي توانند در كتاب ماهيت قيام مختار نوشته سيد ابوفاضل رضوي اردكاني از انتشارات بوستان كتاب قم مطالعه كنند.