حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

دحيه كلبي عاقبتش چه شد و در بحث خلافت امام علي (ع) جزو كدام گروه بود؟
قبيله اش كلب و از اصحاب رسول خدا (ص) و انساني بسيار خوش سيما و زيبا بوده است. نقل شده است كه گاهي جبرئيل امين كه محضر رسول خدا (ص) مي رسيده، به صورت دحيه كلبي مجسم مي شده است و چون اين قضيه تكرار مي شد بعضي وقت ها مسلمانان محضر رسول خدا (ص) كه مي رسيدند وارد نمي شدند؛ زيرا نمي دانستند اين فردي كه نشسته، فرشته وحي است يا دحيه كلبي صحابي؟
در كتاب هاي رجال كه مربوط به زندگاني صحابه است زندگي او هم آمده است و كسي است كه وقتي رسول خدا (ص) براي سران آن روز دنيا نامه فرستاد و دعوت جهاني خود را شروع كرد نامه حضرت به قيصر روم را دحيه كلبي برد.
فوت او را در زمان خلافت معاويه نوشته اند و در جريان سقيفه هيچ رد پايي از ايشان نيست كه از كدام دسته بوده است.