حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آيا اهل سنت نيز به ولادت حضرت علي(ع) در خانه كعبه معتقدند؟
اين مساله در منابع اهل سنت هم آمده است كه به عنوان نمونه مي توان به اين كتاب ها اشاره كرد: مسعودي در كتاب مروج الذهب جلد 2 ص 329، سبط بن جوزي در تذكرة الخواص ص 10، مومن شبلنجي در كتاب نور الابصار ص 76 به اين مطلب اشاره كرده اند. البته در اين زمينه يكي از علماي شيعه نجف مرحوم آيت الله شيخ محمد علي اردوبادي كتاب مستقلي بنام «علي وليد الكعبة» نوشته كه در آن تمام اسناد و مدارك تاريخي و ادبي تولد ايشان در خانه خدا را آورده است.
البته در زمان ما وهابي ها نه عموم اهل سنت، گاهي اصل قضيه را انكار مي كنند و گاهي اهميت آن را كم مي كنند. مثلا مي گويند كه كعبه آن روز كه مركز بت شده بود. اين  چه افتخاري است كه مي گوييد علي در كعبه متولد شده؟ در پاسخ بايد گفت كه آن ها از اين جهت كه كعبه، خانه مقدس خدا بزرگ است بت خود را آوردند نه اين كه بتكده شود. آن ها عادت داشتند در كنار كعبه طواف مي كردند و احدي در آن زمان، كعبه را بتكده نمي دانست و بتكده هاي آنها جدا بود. اسم سه بت آن ها در قرآن آمده است. بت لات در طائف، مناط سر راه مكه و مدينه، و عزي در حراض، پرسشتگاهي مانند كعبه ساخته بودند كه به آن سقام مي‌گفتند. بنابراين آن ها خودشان بتكده داشته اند. حتي اگر بت هبل را در كعبه يا بالاي آن جا داده بودند به اين دليل بوده كه كعبه را مقدس مي دانستند.