حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

وقتي مسلمانان به كشورهاي ديگر حمله مي ­كردند با خودشان زنان آن­ها را به عنوان كنيز مي­ آوردند. اين از نظر مردم اشكال دارد، آیا در اسلام جایز است؟
اين مساله، در آن زمان، يك مساله جهاني بوده و اختصاص به مسلمانان نداشت. دشمنان مسلمانان نيز اگر پيروز مي شدند اسير مي گرفتند. بردگي در آن زمان وجود داشت و اشخاص را به بردگي مي گرفتند. پيش از اسلام از 23 راه انسان ها را به بردگي مي گرفتند اسلام با آن به شدت مبارزه كرد و 18 راه را اصلا به رسميت نشناخت و فقط 5 راه را با اصلاحاتي پذيرفت. يكي از اين موارد جنگ ها بود. در زمان كنوني نيز سرباز طرف مقابل را اسير مي گيرند. در آن زمان هم در برابر اسرا فديه مي گرفتند و آزاد مي كردند و اگر چنين مساله اي اتفاق نمي افتاد به بردگي مي گرفتند و گاهي اوقات نيز به حال خودشان مي گذاشتند. بنابراين اختصاص به مسلمانان نداشت.
همچنين در آن زمان، اردوگاهي نبوده كه اسرا را در آن نگهداري كنند بلكه به خانه هاي خودشان مي بردند و تاريخ هم نشان داده كه مسلمانان، رئوف ترين امت ها نسبت به اسرا بوده اند.