حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

 باغ فدك چگونه به حضرت زهرا رسيد و چگونه اين نام را بر آن نهادند؟
فدك، نام قديمي آن سرزمين است كه در اختيار يهوديان نزديكي هاي خيبر بوده است. زماني كه خبر شكست يهوديان خيبر به اين افراد رسيد به رسول خدا پيشنهاد صلح دادند و جنگي پيش نيامد. بر اساس فقه اسلامي سرزمين هايي كه از طريق صلح بدست مسلمانان مي افتاد اختيارش به دست رسول خدا(ص) بود و در هر زمينه اي كه مصلحت مسلمانان بود مصرف مي كرد. لذا در آن زمان پيامبر(ص) اين سرزمين را به حضرت فاطمه(س) بخشيد. اين كه بعدها به حضرت فاطمه گفتند اين جا ارث رسول خداست و پيامبر فرموده كه ما پيامبران ارث نمي گذاريم و هرچه مي ماند صدقه است، صحت ندارد؛ زيرا فدك، ارث نبود كه حضرت فاطمه بگويد به من رسيده است. بلكه سه سال قبل از رحلت به حضرت بخشيده شد و اختيار آن در اين مدت با حضرت زهرا(س) بوده است. آن ها نپذيرفتند كه حضرت رسول(ص) به حضرت زهرا(س) هديه كرده اند.