سلام خسته نباشید.من احساس میکنم ایمانم خیلی ضعیفه میخواستم بدونم چطور میشه ایمان رو تقویت کرد؟ در مورد دین همه چی رو قبول دارم ولی بعضی اوقات احساس میکنم چون خونوادم مذهبی بودن منم این طور شدم. دلیل خیلی از چیزا رو نمیدونم.سر اصول دینی فقط جبهه میگیرم و تعصبی میشم ونمیتونم دلیل منطقی بیارم.بعضی اوقات یه عده رو میبینم که حجابشونو درست رعایت نمیکنن و راحتن ولی خیلی آدمای خوبی هستن و نماز و روزشون سرجاشه.با اینکه محدودیت حجاب رو قبول کردم ولی به نظر من اونا پیش خدا از من عزیز ترن.اگه راهنماییم کنید ممنون میشم.

با سلام و شادباش فرا رسيدن سال نو و تشکر از ارتباط¬تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

در پاسخ به چند نکته توجه کنید:
1. دین یک مجموعه قوانین است که عمل به همه تضمین کننده سعادت است. کسی نمی تواند دین را تکه تکه کند و به بعضی عمل کند و به برخی عمل نکند. کسی‌ که‌ خدا را قبول دارد وبه او مؤمن است، باید لوازم ایمان خود را بپذیرد. واجبات‌ شرعی خود مثل رعایت حجاب و خواندن نماز و ... را انجام‌ دهد. محرّمات ‌الهی‌ را ترک‌ نماید. زیرا حجاب مانند نماز و روزه و هر چیز دیگری که در اسلام از سایر عبادات و تکالیف واجب شده، بر اساس مصالحی بوده و باید به آن عمل شود. اگر کسی حجاب را رعایت نکرد، مانند کسی که نماز نخوانده، گناه کرده است. اگر بدون توبه بمیرد، مورد بازخواست قرار می‌گیرد. حتی اگر نماز بخواند و روزه بگیرد.
2. حجاب محدویت نیست ، مصونیت است. برای مطالعه بیشتر به کتاب های " مسئلة حجاب" و " نظام حقوق زن در اسلام" از آثار استاد مطهری مراجعه کنید.
در عین حال لازم است بدانید:
1- حجاب موجب رشد شخصیت‏ زن مسلمان است. شخصیت؛ مجموعه افکار، عواطف، عادت‏ها و اخلاقیات یک انسان است که به تشخیص وی از دیگران می‏انجامد.
2- حجاب موجب پاسداری از حرمت خود و احساس عزت نفس و ارزشمندی است.
3- حجاب موجب استحکام خانواده‏ می شود.
4- حجاب موجب مسؤولیت پذیری است.
3. همانگونه معرفت و شناخت باعث پیدایش ایمان می شود، در تقویت و تکمیل ایمان نیز نقش کلیدی دارد. لیکن افزایش ایمان و تحکیم پایه های آن افزون بر بالا بردن معرفت و شناخت، نیازمند امور دیگری نیز است. از جمله:
باور قلبی به این که خداوند همواره ناظر و حاضر است(1)‌، به یاد مرگ و آخرت بودن(2)، باور این که که واجبات دینی برای کمال و ترقی و جهت رسیدن به نعمت های بی پایان خدا مقرر شده و محرّمات به خاطر نجات از بدبختی ممنوع گردیده است، پرهيز از مجالست و هم‏نشيني با اهل دنيا (3) و دور از معنويت، محاسبه نفس، بهره‏گيري از قرآن كريم و انس با آن، بهره‏گيري از ائمه هدي (ع) و توسل به آن ها و .... بدیهی است که برای تقویت ایمانتان باید این امور را در خود تقویت نمایید. در صورت نیاز به توضیحات بیشتر می توان در مکاتبات بعدی به آن پرداخت.
ایمان دارای درجات و مراتب است. انجام هر کار نیکو و افزایش معرفت و آگاهی در تقویت و رساندن آن به مرتبه بالاتر مؤثر است. بنابراین باور کردن و اعتقاد یقینی به عقاید دینی و انجام واجبات و ترک محرّمات و آراسته شدن به اخلاق حسنه و رهایی از رذایل اخلاقی به ویژه از تکبر، حسد و بدخواهی برای مردم موجب تحکیم و تقویت پایه های ایمان هستند.
4. نوشته اید :"به نظر من اونا پیش خدا از من عزیز ترن"
اگر به قرآن رجوع نماییم، در می‏یابیم که خداوند در موارد متعددی می‏فرماید: «چنین می پندارید»، «چنان می اندیشید» و «این گونه گمان نبرید» که همه این موارد، نشان دهنده نارسایی و غیر واقعی بودن داوری های سطحی و عجولانه است. انسان ها معمولاً به سبب دانش اندک خود، عجولانه تصمیم می‏گیرند. بر مبنای آن عمل می‏کنند و بسیاری از اسرار و مسائل بر آن ها پوشیده می‏ماند.
آنچه شما در سؤال مطرح کرده اید، چنین است. این گونه نیست که افرادی که بی حجاب هستند، و یکی از واجبات الهی را زیر پا می گذارند و به حجاب و مسائل شرعی بی توجه هستند، پیش خدا از شما عزیزتر باشند؛ البته نباید به خود و کرده های خود مغرور شوید. بلکه در پی افزایش بندگی و عبودیت خود به همراه معرفت بیشتر باشید.
5. نوشته اید :"اصول دینی فقط جبهه می گیرم و تعصبی میشم ونمیتونم دلیل منطقی بیارم."
توصیه می کنیم به جای تعصب و جبهه گیری سعی کنید با مطالعه آگاهی های خویش را بالا ببرید. برای تقویت اعتقادات دینی باید برنامه مطالعاتی منظمی در مورد اعتقادات خود داشته باشید. با مطالعه منظم و اصولی و نظام مند پایه های آن را استوار نمائید.
اگر توانستید در این برنامه از راهنمائی های اساتید متخصص این فن بهره ببرید،خیلی بهتر است. اگر دسترسی به اساتید متبحر در این زمینه ندارید، می توانید از کتاب های استدلالی که برای عموم نوشته شده و از پیچیدگی های فنی کمتری برخوردار است بهره ببرید. در این ارتباط کتاب های شهید مطهری را بهترین گزینه برای شما می دانیم، چرا که هم دقیق و علمی و اصولی نوشته شده و تنظیم یافته اند و هم با بیانی شیوا و رسا مطلب را به خواننده تفهیم می کند و از پیچیدگی های کمتری برخوردار است.
کتاب های استاد شهید اگر به صورت منظم و با برنامه ریزی مطالعاتی همراه باشد، در زمینه های مختلف خوب و مفید است. لکن برای منظور شما که به صورت مستقیم با آن ارتباط داشته باشد، چند کتاب را معرفی می کنیم. می توانید به جلد اول تا چهارم مجموعه آثار ایشان که مخصوص مباحث اعتقادی اعم از جهان بینی، خدا شناسی، پیامبر شناسی و معاد شناسی می باشد، مراجعه کنید.
پی نوشت ها :
1. علق(96) آیه14‌.
2. زلزال (99) آیه 7 و 8 .
3. نجم(53) آيه 29.