من از جن میترسم چه کار کنم ؟ همه به من میگن بابا به تو کار نداره اون اصلا تو شهر نمیاد شهرا اهن دارن نزدیک شهر نمشنو ......... ولی بازم من میترسم طوری که شبا نمیتونم بخوابم تا حالا هم چیزی ندیدم یا تغییری که مربوط به جن باشه.لطفا راهنمایم کنین.
در مورد ملاقات انسان ها با جن یا اذیت شدن انسان ها توسط جنیان هرچند چیزهای عجیب و غریب زیادی در بین مردم شایع است، اما با تامل کوتاهی روشن می شود که اکثر اين موارد- اگر نگوییم همه آنها- تنها نقل قول های پرواسطه و بدون منتهی شدن به فرد خاص است، که ارزش فکر کردن و اهمیت دادن را نیز ندارند .
در یک جمع بندی کلی می توان گفت هرچند ما به موجودی به نام جن معتقدیم و حتی سوره ای در قرآن به نام این موجود نامگذاری شده، اما از عدم ارتباط و تماس بین ما و آن ها روشن می شود که اصولا شرائط و قوانین حاکم بر زندگی این دو موجود اقتضا می کند که ارتباط و اصطکاکی بین ما و آنها به وجود نیاید و ما به این اطمینان برسیم که چنین انگیزه ای از دو طرف برای برقراری رابطه نیست.
البته در یک نگاه واقع بینانه وقتی موجودی مختار به نام جن با ویژگی ها و توانمندی های مختلف را پذیرفتیم، نمی توانیم به طور قطع و یقین بگوییم به هیچ وجه ممکن نیست تماسی بین یک انسان با جن ایجاد شود یا این موجودات نمی توانند به انسان ها ضرری بزنند، هرچند تا کنون چنین اتفاقی نیفتاده باشد؛ توجه به این احتمال همانند آن است که نمی توانیم مطمئن باشیم که در طول زندگی هیچ حیوان درنده ای به ما آسیبی برساند، هرچند وقوع این امر در نهایت استبعاد باشد و برای یک نفر در یک میلیون هم اتفاق نیفتد.
در مورد امکان تماس انسان با جن هم همین استبعاد در مراتب بسیار بالاتری وجود دارد تا جایی که اکثریت انسان ها حتی به این موضوع فکر هم نمی کنند؛ اما به هر حال اگر این امر برای انسان باعث دغدغه و نگرانی شود در منابع دینی برای دفع این خطر توصیه هایی شده است که می توانیم با رعایت این تمهیدات که در روایات بیان شده از بروز چنین حوادث بسیار بعید ایمن گردیم.
البته باز تاکید می کنیم که احتمال این مساله آن قدر ضعیف است که ارزش دقت و حسایت داشتن را ندارد؛ در مجموع پیشنهاد می کنیم اولا از پی گیری و جستجوی مطالبی این گونه در اینترنت و ... خود داری کنید و ثانیا برای موارد نقل شده در این منابع ارزشی قائل نباشید؛ ثالثا با توکل بر خداوند و توسل به اهل بیت خود را آرامش داده و از این ترس و نگرانی دور نمایید .
در پایان راه کارهایی را دراین خصوص که درمنابع دینی نقل شده ارائه می کنیم :
1. یکی از بهترین راهکارها برای در امان ماندن از شر این موجودات ،قرائت مداوم سوره ناس و فلق است؛ از امام صادق(ع) نقل شده که درباره آثار و برکات سوره الناس فرمود:
«کسی که سوره ناس را در منزلش قرائت کند، از جن و وسوسهها محفوظ میماند. کسی که آن سوره را بنویسد و بر اطفال کوچک همراه کند، آن اطفال به اذن خداوند از شرّ جنیان محفوظ میمانند».(1)
2. همچنین از امام صادق(ع) روایت شده است: "هر که سوره جن را بسیار بخواند، در دنیا از چشم جنیان و دمیدنها و سحر و مکر ایشان محفوظ باشد، "(2)
3. در مفاتیح الجنان از پیامبر اکرم(ص) نقل شده که برای دفع شیاطین و جادوگران میفرمایند: "آیه سخره( سوره اعراف آیه 54 تا56) را بخوانند: « إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِى خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ فىِ سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلىَ الْعَرْشِ يُغْشىِ الَّيْلَ النهََّارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثًا وَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ وَ النُّجُومَ مُسَخَّرَاتِ بِأَمْرِهِ أَلَا لَهُ الخَْلْقُ وَ الْأَمْرُ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَلَمِينَ * ادْعُواْ رَبَّكُمْ تَضَرُّعًا وَ خُفْيَةً إِنَّهُ لَا يحُِبُّ الْمُعْتَدِينَ * وَ لَا تُفْسِدُواْ فىِ الْأَرْضِ بَعْدَ إِصْلَاحِهَا وَ ادْعُوهُ خَوْفًا وَ طَمَعًا إِنَّ رَحْمَتَ اللَّهِ قَرِيبٌ مِّنَ الْمُحْسِنِين »
4. این دعا مکرر خوانده شود:« اللَّهُمَّ إِنَّكَ لَا يَكْفِي مِنْكَ أَحَدٌ وَ أَنْتَ تَكْفِي مِنْ كُلِّ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ فَاكْفِنِي شَرَّ الْجِنِّ وَ الْأِنس.»
5. وضو داشتن مداوم و تکرار ذکر " َ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيم" انجام شود.
8. در نهایت تکرار می کنیم، اصلي ترين توصيه در اين باره، دوري از تنهايي و فكر نكردن به اين گونه مسايل است.
پی نوشت ها :
1. بحراني، سيدهاشم، البرهان في تفسير القرآن، بنياد بعثت، 1416ه.ق، ج 10،ص 550.
2. طبرسی، مجمع البیان، ناصرخسرو، تهران، 1372ه.ش، ج 10،ص 365.






