با سلام و سپاس از ارتباط شما پرسشگر گرامی با مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی.
در صورتی که خلط گلو، سینه و یا بيني، وارد فضای دهان بشود، بنا بر احتياط واجب، فرو بردن آن به صورت عمدی، روزه را باطل می کند. (1)
برای جلوگیری از باطل شدن روزه باید به هر صورت ممکن آن خلط را از دهان خارج کنید.
فضای دهان، از آن جایی شروع می شود که حرف (خ) ادا می شود.
بنابراین، در صورتی که خلط به فضای دهان نرسد و از راه حلق پايين برود یا اگر رسید، فرو بردن آن عمدی نباشد، روزه باطل نمی شود.

پی نوشت:
1. آیت الله خامنه ای، اجوبة الاستفتائات، س 799.