با عرض سلام ضمن تشكر از پاسخگويي شما اگر كسي مرتكب گناه لواط شود ايا ميتواند پس از توبه براي اجراي حد شرعي اين گناه كه مرگ است دست به خود كشي بزند اگر جايز است لطفا در مورد دو ركعت نماز توبه و دعاي قبل از مرگ كه سبب كاهش فشار قبر ميشود توضيح دهيد با تشكر از شما
پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباطتان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
خود کشی حرام و گناه کبیره است و مجازاتش در آخرت خیلی بیشتر از لواط است.
کسی که لواط کرده حق ندارد دست به خود کشی بزند. بلکه واجب است توبه کند و اگر واقعا از کارش پشیمان باشد و توبه کند و تصمیم بگیرد که دیگر تکرار نکند کافی است و خداوند می بخشد.
در توبه هیمن که توبه کننده پشیمان باشد و بگوید خدایا توبه می کنم و درخواست می کنم که مرا ببخشی کافی است و چیز دیگری لازم نیست.
ولی اگر مایل باشد مستحب است که امور زیر را رعایت کند.
1- سه روز روزه گرفتن؛ امام صادق(ع) میفرماید: توبه نصوح که خداوند به آن امر فرموده، روزه گرفتن روز چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه است.(1)
2- غسل توبه؛ پیامبر اکرم(ص) میفرماید: بندهای نیست که گناهی کند (هر چه و هر اندازه که باشد) سپس پشیمان شود و توبه کند مگر این که خداوند به مغفرت و آمرزش به او نظر کند، سپس پیامبر به شخصی که میخواست توبه کند فرمود: «برخیز و غسل کن و برای خدا سجده نما».(2)
3- خواندن دو یا چهار رکعت نماز؛ امام صادق (ع) میفرماید: «هر بندهای که گناهی کرد، پس برخیزد و طهارت کند (وضو بگیرد) و دو رکعت نماز بخواند و از خداوند طلب آمرزش نماید، بر خدا است که توبهاش را بپذیرد، چون خود فرموده است: هر کس کار زشتی کند یا به خودش ستم نماید، پس استغفار کند، خدا را آمرزنده و مهربان مییابد».(3)
در روایت است که در روز یکشنبه ماه ذیالقعده رسولخدا(ص) به یارانش فرمود: کیست که بخواهد توبه کند؟ گفتند: همه میخواهیم توبه کنیم، حضرت فرمود: غسل کنید و وضو بگیرید و چهار رکعت نماز بخوانید. در هر رکعت پس از حمد، سوره قل هو الله را سه مرتبه و قل اعوذ برب الناس و قل اعوذ برب الفلق را یک مرتبه بخوانید، پس هفتاد مرتبه استغفار کنید و آخرش بگویید: لا حول ولا قول الا باالله العلی العظیم، نیز این دعا را بخوانید: یا عَزِیزُ، یا غَفّارُ، اغْفِرلی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنینَ وَالْمُؤْمِناتِ فانه لا یغْفِرُ الذُّنُوبَ اًّلاّ أنْتَ. هر کس از امت من این عمل را بهجا آورد، از آسمان ندا میشود که توبهات پذیرفته و گناهانت آمرزیده شد. اصحاب گفتند: اگر کسی این عمل را در غیر این ماه به جا آورد چگونه است؟ حضرت فرمود: مثل همان است که بیان کردم. این کلمات را جبرئیل در شب معراج به من یاد داد.(4)
4- دعاهای توبه؛ مناسب است کسی که میخواهد توبه کند دعاهای توبهای را که از ائمه معصومین: وارد شدهاست، به ویژه دعاهای صحیفه سجادیه، مخصوصاً دعای 31 و یا مناجات خمسْ عشر، به خصوص مناجات تائبین را بخواند.
5- استغفار (درخواست بخشش)؛ قرآن مجید میفرماید: وَ یا قَوْمِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکمْ ثُمَّ تُوبُوا اِلَیهِ؛ ای قوم، از خدا آمرزش بخواهید، سپس به سوی او توبه کنید.(5)
پینوشتها:
1. وسائل الشیعه، ج 11، ص 362.
2. مستدرک الوسائل، ج 2، ص 513.
3. وسائل الشیعه، ج 11، ص 363.
4. سید بن طاووس، اقبال، ص 308.
5. هود (11) آیه 3 و 52 و 90.
با توجه به ضرورت انتخاب مرجع تقليد در عمل به تكاليف شرعي و همچنين وجود اختلاف نظر مراجع عظام تقليد در برخي مسائل، لطفاهروقت سوال شرعی می پرسید مرجع تقلید خود را مشخص کنید تا مطابق نظرمرجع شما پاسخ داده شود.






