با سلام.
مبلغی پول نقد داشتم که سال گذشته خمس آن را پرداخت نمودم.اگر با آن پول چیزی بخرم که ارزش افزوده داشته باشدآیا به آن خمس تعلق میگیرد یا خیر؟
ضمن اینکه من مقلد آقای مکارم هستم و از دفتر ایشون سوا کردم یکی از پاسخگوها گفتند خیر و دیگری گفتند بله تعلق میگیرد.راستش اعتمادم نسبت به اونها سلب شده و به نظرم میرسه که شخصی و بر اساس نظر خودشون پاسخ میدن .به نظر شما باید چکار کنم؟

پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباطتان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
اگر با آن پول چیزی را خریده ای که مورد نیازت بوده است. مانند ماشین سواری و یخچال خانگی و فرش منزل, ارزش افزوده خمس ندارد.
و اگر چیزی خریده ای که بفروشی و استفاده کنی. یعنی تجارت کنی با رسیدن سال خمسی دادن خمس افزایش قیمت لازم است.
و اگر چیزی که خریده ای نه برای مایحتاج زندگی بوده و نه برای تجارت بلکه می خواستی مالی داشته باشی و خریده ای در این صورت افزایش قیمت خمس دارد و موقع فروش خمس افزایش قیمت داده می شود.(1)
پی نوشت:
1. آیت الله مکارم، توضیح المسائل، مسأله1491 - 1497 و استفتائات
ج1 سوال310 و314و331و334و ، ج‏2، سؤال 513 و ج3 سوال 338