سلام من 3 سال پیش با دختری دوست شدم پس از چند روز از او درخواست ازدواج کردم اما جواب داد که تا خواهرم ازدواج نکند نمی توانی بیایی در طول این 3 سال بارها این درخواست را کردم ولی باز هم همین جواب را شنیدم من بسیار با او در زیر یک سقف تنها بودم حالا از یک طرف از این رابطه ی حرام زجر می کشم از طرفی هم نمی توانم به آن خاتمه دهم چون این دختر را هم دوست دارم از طرفی هم اجازه ی رفتن به خواستگاری را هم به من نمی دهد ممنون می شوم اگر به من بگویید چه باید بکنم؟

به طور کلی، اکثر کارشناسان و روانشناسان، رابطه دوستی دختر و پسر قبل از ازدواج را براي ازدواج كه يك امر حقيقي و مقدسي است به خاطر آسيب های احتمالی و غلبه احساسات بر جنبه تعقل و خردورزی مناسب نمی دانند. در فضای دوستانه که احساسات بر آن غلبه یافته و عشق و عاشقی و وابستگی روانی حرف اول را می زند، تضمینی وجود ندارد که دختر و پسر واقعیت ها را به درستی ببینند و همسر خود را بر اساس اصول و معیارها و ملاک های اساسی ازدواج برگزینند، شناخت حاصله از این گونه رابطه های دوستانه، معمولاً شناخت کاذب و غیر واقعی است زیرا در بسیاری از موارد افراد ایده‌آ‌ل‌های خود را به طرف مقابل منعکس می‌کنند و سعی می کنند در حضور یکدیگر خوب جلوه دهند و عیوب خود را مخفی کنند. از طرف دیگر به خاطر مسائل عشق و عاشقی افراد چشم خود را بر روی عیوب و نقایص یکدیگر می بندند و آنها را نمی بینند و یا آنها را خوب می پندارند. بنابراین از آنجا که شناخت افراد نسبت به یکدیگر در روابط پیش از ازدواج و در قالب دوستی دختر و پسر واقعی نیست، این روند در برخی موارد نه تنها به ازدواج منجر نشده، بلکه حتی اگر به ازدواج منجر گردد، ممکن است مشکلات و آسیب‌های را به دنبال داشته باشد.
باید بگوییم که چنين ازدواج هايي که با روابط دوستانه قبل از ازدواج آغاز شده است، معمولاً ريسك بالايي دارند و علت اين مسأله هم اين است كه فضاي حاكم بر اين نوع آشنایي ها و دوستی ها غالباً منطقي نيست و آشنايي و گام برداشتن در راه ازدواج با اين نوع آشنایي ها غالباً روندي عقلاني را طي نمي كند. احتمال پیدایش سوء ظن و بدبینی و احساس گناه تا حدودی قطعی است. با وجود اين چنانچه اين مسير پس از آشنائي هاي اوليه، طبق اصول ايمن و مطمئن و با حضور بزرگتر ها طی گردد و سلامت ازدواج با استفاده از روان سنجی مورد تأیید روانشناسان قرار بگیرد، مي توان به آینده و موفقيت ازدواج اميدوار بود. به عبارت ديگر اگر بقیه مسير ازدواج بر اساس اصول و معيارهاي حقيقي و معتبر طي شود، در ادامه مشکل چندانی به وجود نمی آید.
با این اوصاف، اگر چه همسرگزینی با شیوه دوستی دختر و پسر قبل از ازدواج شیوه مناسبی برای انتخاب همسر نیست. ولی برای کاهش آسیب‌های همسریابی این چنینی، بهتر است دختر و پسر، خانواده های خود را در جریان بگذارند و شرایط آشنایی خانواده ها و خواستگاری رسمی را فراهم گردانند تا از آسیب های بعدی جلوگیری شود. بنابراین در مورد شما بهتر است از ارتباط های بعدی و دیدارهای بی حاصل خودداری کنید و سریعاً خانواده ها را در جریان قرار دهید تا مراحل ازدواج به شیوه منطقی دنبال شود و شناخت حقیقی و کاملی صورت پذیرد تا اگر دختر مورد نظر در معیارها و ملاک های اساسی ازدواج با شما تناسب و همخوانی لازم را داشت و تحقیقات و بررسی های همه جانبه شما و خانواده تان نیز این را به اثبات رسانید، ازدواج شایسته ای انجام گیرد.
داشتن خواهر بزرگتر مجرد، اگر چه ابتدائاً می تواند مانع ای بر سر راه ازدواج قرار گیرد. ولی این صرفاً نظر دختر مورد نظر شماست، ممکن است خانواده دختر این چنین نظری نداشته باشند چرا که امروزه بسیاری از خانواده ها با این مسئله کنار آمده اند و اگر دختر کوچک شان موقعیت و شرایط ازدواج داشت، دیگر مانع ازدواج او نمی گردند. به هر حال تا به اتفاق خانواده به خواستگاری رسمی آن دختر نروید، وضعیت مشخص نمی گردد. اگر چنانچه در جریان خواستگاری رسمی، خانواده دختر نیز بر این باور بودند در این صورت راهکارهای زیر توصیه می گردد:
الف) به خانواده دختر بگویید که اگر صلاح می دانند، شما را به عقد هم در بیاورند و عروسی رسمی و دیگر مراسمات را چند سالی تا ازدواج خواهر بزرگ تر به تأخیر اندازید، اگر با این شیوه موافقت کنند، مسلماً راه برای ارتباط شما با دختر مورد نظر هموار و کاملاً شرعی می شود.
ب) خودتان دست به کار شوید و زمینه ازدواج خواهر بزرگ تر را فراهم سازید، اگر چه این راه نیاز به تلاش و کوشش فراوان دارد. ولی یکی از حُسن های آن، این است که شما در انتخاب باجناق خود نقش داشته اید و سلیقه شما مورد لحاظ واقع شده است.
ج) اگر راهکارهای بالا مؤثر واقع نشد در این صورت چاره دیگری ندارید، یا باید کلاً بی خیال این خانواده و ازدواج با دختر مورد نظر شوید و با دختر دیگری ازدواج کنید و یا این که اگر خیلی طالب ازدواج با دختر این خانواده هستید، ناچارید صبر کنید تا خواهر بزرگ تر ازدواج کنند و یا فرجی در کار شما ایجاد شود.
در هر صورت تا تکلیف شما مشخص نگردد مجاز به ادامه رابطه دوستانه با دختر مورد نظر نیستید. توصیه می شود تا روشن شدن وضعیت تان، از ارتباط دوستی با دختر مورد نظر بپرهیزید که خود به تشدید احساس گناه شما دامن می زند، بنابراین موقتاً او را فراموش سازید و ارتباط خود را کاملاً قطع کنید. مسلماً اگر تقوای الهی را پیشه خود سازید، خداوند آگاه و بصیر، گشایشی در کار شما به وجود می آورد و امر ازدواج شما را تعجیل می گرداند.