وقتی مرجع تقلید در مسئله ای احتیاط واجب داده و ما بخواهیم به نظر مرجع دیگر عمل کنیم حتما باید مرجع دیگر علمش کمتر از مرجع اول باشد یا بیشتر هم باشد می شود به ایشان رجوع کرد چون بنده نمی توانم بین مراجع تقلید معروف تشخیص اعلمیت دهم.
مثلا آیت الله لنکرانی برای هدیه خمس را واجب می داند آیا در این مورد می توان طبق نظر آیت الله خامنه ای عمل کرد که برای هدیه خمس را واجب نمی دانند؟

سلام و سپاس از ارتباط شما پرسشگر گرامی با مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی.
مرجع دیگر اگر در رتبه پیایین باشد یا مساوی با مرجع انسان باشد، در احتیاط واجب می تواند به او رجوع کند؛ اما اگر مرجع دیگر اعلم باشد، یعنی علمش بیش تر باشد، مقلد باید از مرجع خودش عدول کند و از مرجع اعلم تقلید کند.
بنابراین، اگر آیت الله خامنه ای را در رتبه مساوی با آیت الله فاضل بدانید، می توانید در خمس هدیه به او عدول نمایید. (1)

پی نوشت:
1. آیت الله فاضل لنکرانی، توضیح المسائل، مسئله 1904.