با سلام و خسته نباشید
اینجانب با توجه به شرایط زندگی ام مقداری پول طی چند سالی ذخیره نموده ام جهت ازدواج و آینده خود، در حال حاضر با این مقدار پول امکان خرید مسکن یا حتی قطعه زمینی فراهم نیست و بالاجبار باید پول را برای مدتی در بانک یا قرض الحسنه گذاشته و بعد از چند ماه نسبت به پول خود وامی دریافت کنم. آیا می خواستم ببینم این وام و بازپرداخت آن از نظر شرعی مشکل دارد یا نه. و من می توانم از بانک یا قرض الحسنه وامی دریافت کنم.
با توجه به اینکه بدون اینکار هیچ راهی برای افزایش پول خود جهت خرید مسکنی کوچک فراهم نمی شود و این پول با توجه به اقتصاد جامعه هر سال از ارزشش کم می شود.
با تشکر فراوان از زحمات شما
پرسشگر گرامي، با سلام و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
گرفتن وام قرض الحسنه از بانکها اشکالی ندارد و نیز گرفتن تسهیلات بانکی به عنوان وام مسکن یا یا خرید خودرو یا مضاربه یا جعاله از بانکها اگر طبق مقررات بانکها عمل بشود اشکالی ندارد نیز گذاردن پول در بانکها به عنوان سپرده و گرفتن سود اشکال ندارد. چون بانک ها براساس قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی که مورد تایید شورای محترم نگهبان واقع شده است، موظفند پول سپرده را در قالب یکی از عقود صحیح اسلامی مثل مضاربه، بکار اندازند و بخشی از سود حاصله را به سپرده گذار بدهند لذا گرفتن آن سود شرعا حلال است.بنابراین اگر شما پولهایتان را در حساب سپرده بانک بگذارید سودی که می گیرید انشا الله حلال است.
همانطور که گفتیم گرفتن وام از بانک اگر بر طبق مقررات عمل بشود و نیز گرفتن وام قرض الحسنه به صورت مدت دار اشکالی ندارد. (1)
پی نوشت ها :
1 . آیت الله مکارم استفتاات جدید، ج 1، س 1375 تا س 1379.






