باسلام وخسته نباشید.
آیا ازدیداسلام درتعیین مهریه حدی وجود دارد یافقط تعیین مهریه باتوافق طرفین کافی است؟به طورمثال تعیین مهریه بالا مثلا500سکه ازنظرشرعی اشکال دارد؟

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباط تان بااین مركز.
در دین اسلام براى مهریه، حد معینى به طور لزوم معین نشده است بلکه بر اساس توافق و رضایت زن و شوهر انجام مى‏گیرد. اما مستحب است مقدار آن از مهر السنه (پانصد درهم) بیش تر نگردد . نیز کم ترین مقدار آن طورى باشد که در نظر عرف داراى ارزش باشد.(1)
از نظر شرعی مهریه سنگین ناپسند است. روایاتی داریم که از مهریه بالا و سنگین مذمت شده ؛ در بعضی روایات وارد شده که از شومی زن مهریه سنگین اوست (2). از روایات استفاده مى شود که مهر السنة پانصد درهم است. مستحب است مهریه پانصد درهم نقره باشد (3).
بنابراین مهریه بالا به تعداد 500 سکه شرعا اشکال ندارد، لیکن ارزش زن را هم بالا نمی برد .
اگر کسی توان 500 سکه را ندارد، بهتر است چنین مهریه را قبول نکند . خوب است کسی که توان هم دارد، از رفتن زیر بار مهریه زیاد خود داری کند.
پی نوشت ها:
1. آیت الله سیستانى، منهاج الصالحین، ج 3، م 287 و 286 ؛
2.وسائل الشیعه ،ج15 ،ص 10 ،روایت 10.
3. همان ،ص5-8.