سلام چند وقتی ک در فضا و شرایطی هستم ک از نظر دینی و مذهبی خیلی مناسب نیست،کلاس زبانی مجبور شدم برم ک خیلی اسلامی نیست،برای انجام پرجئهی درسی با کسی همراه هستم ک اگرچه تقیدتی داره اما ظاهر اسلامی نداره،من سعی کردم همه جوانب رو رعایت کنم و تاثیری از اطرافیانم نگیرم و طبق ارزشهای خودم رفتار کنم. اما عذاب وجدان و اینکه نکنه مودن در این فضا اشکال داشته باشه خیلی عذابم می ده،لطفا راهنماییم کنین.
متاسفانه در مورد جنسیت طرف مقابلتان چیزی ننوشته اید. پاسخ ما براین فرضیه است که ایشان هم جنس با شما هستند. چنانچه منظور دیگری داشتید در نامه های بعدی بفرمایید تا پاسخ دهیم.
در این جا لازم می دانیم به عنوان مشاوری امین و دلسوز در پاسخ به سوال تان به چند نکته اشاره کنیم:
شکی نیست که عوامل محیطی در جسم و جان و خلقیات انسان تأثیر فراوان دارد. از جمله عوامل محیطی، محیط کار، محیط فرهنگی وآموزشی ،درسی و زندگی است که عوامل بسیار مهمی در پرورش خلق وخوی انسان به شمار می روند. در آیاتى از قرآن کریم تأثیر محیط در اخلاق و شخصیت انسان بیان شده است . (1)
همچنین می دانید که رفتارها و اعمال بی تاثیر در خلقیات افراد نیستند . کم کم در اخلاق افراد تأثیر می گذارند. به عنوان مثال انسان هایی که با پول و تجارت مسیر و کارشان بیش تر است, با افرادی که در کشاورزی یا ماهی گیری فعالیت می کنند یا درس و علم می آموزند, روحیات وخلقیات متفاوتی پیدا می کنند و حرفه در روحیه و روان آنان تأثیر دارد, هم چنین در جسمشان تأثیر دارد.
عوامل محیطی نیز چنین هستند. به تجربه ثابت شده است افرادی که در محیط هایی رفت و آمد می کنند که از جهاتی مناسب نیست .
بنابراین شکی در تاثیر عوامل محیطی ، چون محیط کار ، محیط فرهنگی و آموزشی، در پرورش خلق وخوی انسانی نیست، همان گونه که شکی در امور دیگر مانند توارث، آب و هوا و.... نیست.اما این گونه عوامل با تمام تاثیری که دارند، جاى اراده انسان را نمىگیرد و اختیار را از او سلب نمىکند. درحقیقت اراده انسان بر عوامل محیطی غلبه دارد. آدمى مىتواند با اراده خود آثار عارضه از محیطش را تغییر دهد و تحت تأثیر آن قرار نگیرد. با وجود چنین شرایطی باز انسان مختار در عمل است.
امتیاز کلیدی و اساسی انسان بر گیاهان و حیوانات قدرت«اختیار وانتخاب » و توانایی اراده وتصمیم گیری اوست که می تواند برمحیط تأثیر بگذارد و از تأثیر پذیری غیر منطقی از آن بپرهیزد .آیات 10 و11 سوره تحریم بیانگر این حقیقت است .
خواهر گرامی
هر چند بهتر بود در انتخاب فضای آموزشی، محلی را برای تحصیل انتخاب می کردید که از نظر دینی و مذهبی مناسب باشند و برای پروژه درسی با کسی همراه می شدید که با تقیداتش ظاهر اسلامی می داشت، اما از آن جایی که نوشته اید مجبور شدم در کلاس های این مکان حضور پیدا کنم و با چنین فردی همراه شوم، اگر چاره دیگری نداشته باشید، ماندن شما در این فضا اشکال ندارد. نگران نباشید و حساسیت زیاد نسبت به این موضوع نداشته باشید. با استمداد از خدا و خواندن قرآن و ادعیه خود را آرام کنید. یکی از مهمترین گام ها در رسیدن به موفقیت ، آرامش است. پس سعی کنید با دقت و آرامش، دوره این کلاس ها را زودتر تمام کنید تا مدت حضورتان در این مکان کمتر باشد.
همانگونه که در بالا نیز متذکر شدیم عوامل محیطی اگرچه زمینة مناسبی را براى پرورش فضایل یا رذایل اخلاقى فراهم مىکند، اما درحقیقت اراده انسان بر عوامل محیطی غلبه دارد .افراد نسبت به تمام اعمال خود در هر حال مسئولیت کامل داشته و دارند. انسان در هر محیطی که زندگی نماید ، زمینه هدایت و ضلالت در او وجود دارد و با اختیار خود میتواند راه صحیح یا فساد را انتخاب کند. قرآن میفرماید : «انا هدیناه السبیل امّا شاکراً و امّا کفوراً».(2)
بنابراین سعی کنید هر چه کمتر با موسسه برگزار کننده و افراد آن محیط ارتباط داشته باشید و درآن محل کمتر حضور داشته باشید و با همراه در پروژه تان نیز تنها به اندازه لازم و ترجیحا در محل موسسه و محل کلاس ها ارتباط داشته باشید.البته شما خود می توانید با عملکرد خود در اصلاح رفتار محیط و افراد موثر باشید. از این نکته غافل نباشید و سعی کنید به گونه ای رفتار کنید که دیگران با نگاه به اعمال و رفتار شما الگو بگیرند و به راه راست هدایت شود. تفکر در این هدف و حضور در آن محیط با این انگیزه ، کمک فراوانی به رفع نگرانیتان خواهد کرد.
در صورت نیاز می توانید با این مرکز به شماره (09640) تماس بگیرید.
موفق باشید!
پی نوشت ها :
1. در این زمینه به تفسیر آیات 138 اعراف، 26 و 27 نوح، 56 عنکبوت و 97 نساء مراجعه شود.
2. نمل (16)، آیه 93.






