سلام تاريخ حضرت آدم مربوط به چند سال پيش است؟ اگر حضرت آدم 6000 سال پيش بود پس
124000 پيامبر اگر در طي اين 6000 سال آمدند مي شود هر چند روز چند پيامبر؟
آيا هر هفده روز يك پيامبر نميشود؟ اين صحيح است؟
پاسخ:
$$$$پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مركز
مشهور آن است که تعداد پیامبران 124000 بوده ، البته در بعضی روایات سخن از هشت هزار است . بعید نیست که این روایات تنها در مقام شمارش پیامبران بزرگتر بوده اند. (1)
بيان چند نكته:
1- نام محدودی از آنان در قرآن ذکر شده ، چون پیامبر اسلام در جزیره العرب مبعوث شد، نام پیامبرانی در قرآن و روایات آمده که تا حدودی برای آن مردم شناخته شده بوده اند . در باره نام و تاریخ و محل بعثت پیامبران دیگر، سخنی به صراحت نیامده است. بنا بر این نمی توان گفت پیامبران فقط همین چند پیامبر معروف در این منطقه هستند.
2- در قرآن تصریح شده که برای همه امت ها (نذیر) و پیامبر مبعوث کرده ایم: "و ان من امه الا خلا فیها نذیر "(2) " ولقد بعثنا فی کل امه رسولا"(3)
این آیات صراحت دارد که همه امت ها هشدار دهنده و پیامبر داشته اند؛ زیرا هدف خلقت کمال یابی بشر است . این هدف بدون هدایتگری حاصل نمی شود . هدایتگری خداوند در قالب فرستادن پیامبران و رسولان ظهور می کند . با توجه به این که اولین انسان پیامبر بوده و نبوت و وصایت در نسل او تداوم داشته و بعد نسل او در مناطق مختلف زمین پراکنده شده اند ، اتمام حجت بر همه نسل ها صورت گرفته و تجدید نبوت ها به خصوص پیامبران تبلیغی در صورت لزوم مبعوث شده اند، گرچه هیچ امتی نیست که اتمام حجت بر آنان صورت نگرفته باشد.
3- خداوند تصریح می کند که هیچ امتی را به عذاب قهر نابود نمی کند مگر بعد از آن که در مرکز مدنیت آن رسولی برای انذار آنان مبعوث کند: "و ما کان ربک مهلک القری حتی یبعث فی امها رسولا". (4)
بنا بر این رسولان معمولاً در مرکز و در جایگاهی مبعوث می شده اند که پیام آنان بهتر گسترش یابد و به گوش امت و مردم زمان برسد . و با توجه به پراكنده بودن جمعيت كره زمين و وسعت آن و دارا بودن مراكز متعدد مي توان اين احتمال را داد كه در يك زمان در نقاط مختلفي و براي اقوام مختلفي يك پيامبري وجود داشته؛ همانگونه که انبيائ بني اسرائيل چنين بودند و حضرت موسي و حضرت هارون و حضرت خضر معاصر بودند ، حضرت لوط و حضرت ابراهيم نيز معاصر بودند .
آنچه بيان داشتيد نسبت به اشكال فاصله زماني پيامبران در صورتي درست است كه مبنا را تنها فاصله زماني در نظر بگيريد؛ اما اگر موقعيت هاي جغرافيايي و نكته اي كه بيان شد مبني بر همزمان بودن چند پيامبر در چند نقطه جغرافيايي مورد نظر باشد ، اشكال شما به وجود نمي آيد .
پی نوشت ها :
1. تفسیر نمونه، ج20، ص 179 تا 187 .
2. فاطر (35)، آیه 24.
3. نحل (16)، آیه 36.
4. قصص (28)، آیه 59 .