با سلام اینجانب در آمریکا زندگی میکنم و صاحب دو فرزند پسر هستم برای داشتن دختر من و همسرم مایل به استفاده از تکنیک IVP-PGD Preimplantation genetic diagnosis در این روش لقاح در خارج از رحم است است ولی تضمین صد در صدی وجود دارد که فرزند دختر باشد و در عین حال از نظر ژنتیکی نطفه برای عدم داشتن بیش از صد مورد بیماری چک میشود با توجه به اینکه تخمک و اسپرم متعلق به خود ما می باشد آیا اشکال شرعی بر این امر وجود دارد با سپاس فراوان کریمی

از آیت الله گلپایگانی پرسش شده : آیا تلقيح نطفۀ مرد به عيال ( و همسر )خودش جايز است يا خير و اولاد ملحق به هر دوى آن ها است و يا ملحق به يكى از آن ها و آیا از همدیگر ارث مى‌برند ؟
پاسخ : تلقيح نطفه به حليلۀ ( همسر )خود در صورتى كه زوج ( شوهر ) متصدى باشد، اشكال ندارد. اولاد حلال زاده و به هر دو ملحق است و توارث بين آن ها هست . ( 1 )
اگر تخمک و اسپرم متعلق به شما و همسرتان باشد و لقاح در خارج از رحم صورت گیرد و سپس تلقیح نطفه تان به همسرتان توسط شما صورت گیرد، نه فرد بیگانه، اشکال ندارد .
پی نوشت :
1 . آیت الله گلپایگانی ( ره ) ، مجمع المسائل ، ج 2 ، ص 176 ، س 496 .