1)‌‌من هرچند وقت یکبار مایع سفید رنگی از آلتم خارج میشود آی من در این حالت جنب شده ام ؟ 2)از کجا بفهمم جنب شده ام؟ 3)وقتی از خواب بیدار میشوم و میبینم شورتم خیس شده از کجا بفهمم جنب شده ام یا نه؟ 4)آیا در رابطه جنسی زن وشوهر آن ها جنب میشوند وغسل جنابت بر آنها واجب است؟ 5)آیا اگر یکی از بیضه ها از دیگری بزرگتر باشد مشکلی دارد؟ 6)در هنگام غسل جنابت ترتیبی باید کل سر وگردن را با هم شست؟

پرسش 1:
جنب شدن
شرح : 1)من هرچند وقت يکبار مايع سفيد رنگي از آلتم خارج مي شود آي من در اين حالت جنب شده ام ؟
پاسخ:
با سلام و عرض تبريک فرا رسيدن سال نو و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
گاهي بعد از ادرار مايعي از انسان خارج مي شود که شبيه مني است، ولي نشانه هاي آن را ندارد .اسم اين مايع «ودي» مي باشد و غسل لازم نيست . چنانچه با ادرار تماس پيدا نکرده باشد، پاک است. همچنين است مايعي كه بعد از مني خارج مي شود و وذي نام دارد و رطوبتي كه بعد از تحريكات جنسي ديده مي شود مذي ناميده مي شود. تمامي اين رطوبت ها پاك مي باشد و وضو و غسل را باطل نمي كند. (1)
پي نوشت ها:
1. آيت الله خامنه اي ،رساله استفتائات ، س93 .

پرسش 2:
از کجا بفهمم جنب شده ام؟
پاسخ:

1. اگر مايعي که از شما در خواب خارج شده، سه نشانه را نداشته باشد و از راه هاي ديگري نيز يقين به مني بودن آن پيدا نکنيد، حکم مني را ندارد و جنب محسوب نمي شويد . غسل بر شما واجب نمي شود. البته گاهي ممکن است انسان در عالم خواب نشانه ها را احساس نکند، ولي از راه هاي ديگري يقين به مني بودن آن پيدا کند، مثلا از بوي آن يقين کند که مني است يا از زياد خارج شدن مايع يقين به مني بودن آن پيدا کند . دراين صورت چون يقين پيدا کرده است، حکم مني را پيدا مي کند و بايد غسل نمايد.
اما اگر يقين به مني بودن پيدا نشود و نشانه هاي آن نيز احساس نشود، حکم مني را ندارد و غسل واجب نيست.
2. در صورتي که نشانه هاي سه گانه را نداشته و از راه هاي ديگر هم يقين به مني بودن حاصل نشود، مايعي که خارج شده، پاک است. بدن و لباس را نجس نمي کند. نماز خواندن با لباس آلوده به اين مايع اشکال ندارد. (1)
پي نوشت :
1. آيت الله خامنه اي، استفتائات، سؤال 174 و 177و 180.

پرسش 3:
وقتي از خواب بيدار مي شوم و مي بينم شورتم خيس شده از کجا بفهمم جنب شده ام يا نه؟
پاسخ:

1. اگر مايعي که از شما در خواب خارج شده، سه نشانه را نداشته باشد و از راه هاي ديگري نيز يقين به مني بودن آن پيدا نکنيد، حکم مني را ندارد و جنب محسوب نمي شويد . غسل بر شما واجب نمي شود. البته گاهي ممکن است انسان در عالم خواب نشانه ها را احساس نکند، ولي از راه هاي ديگري يقين به مني بودن آن پيدا کند، مثلا از بوي آن يقين کند که مني است يا از زياد خارج شدن مايع يقين به مني بودن آن پيدا کند .دراين صورت چون يقين پيدا کرده است، حکم مني را پيدا مي کند و بايد غسل نمايد.
اما اگر يقين به مني بودن پيدا نشود و نشانه هاي آن نيز احساس نشود، حکم مني را ندارد و غسل واجب نيست.
2. در صورتي که نشانه هاي سه گانه را نداشته و از راه هاي ديگر هم يقين به مني بودن حاصل نشود، مايعي که خارج شده، پاک است. بدن و لباس را نجس نمي کند. نماز خواندن با لباس آلوده به اين مايع اشکال ندارد. (1)
پي نوشت :
1. آيت الله خامنه اي، استفتائات، سؤال 174 و 177و 180.

پرسش 4:
آيا در رابطه جنسي زن و شوهر آن ها جنب مي شوند و غسل جنابت بر آنها واجب است؟
پاسخ:

انسان با دو چيز جنب مي شود و هرگاه جنب شود بايد غسل جنابت کند:
1. داخل شدن آلت تناسلي مرد به جلو يا عقب زن که اگر به اندازه ختنه گاه يا بيش تر داخل شود، زن و مرد هر دو جنب مي شوند، گرچه مني خارج نشود. (1)
2. بيرون آمدن مني ، چه در خواب باشد يا در بيداري.
پي نوشت:
1. آيت الله خامنه اي، استفتاآت، سوال 170 .
پرسش 5:
آيا اگر يکي از بيضه ها از ديگري بزرگتر باشد مشکلي دارد؟
پاسخ:

از نظر شرعي اشكالي ندارد؛ ولي از نظر جسمي بايد به پزشك متخصص مراجعه کنيد.

پرسش 6:
در هنگام غسل جنابت ترتيبي بايد کل سر وگردن را با هم شست؟
پاسخ:

بله ، در غسل ترتيبي بايد در مرحله اول کل سر و گردن را با هم شست و بعد طرف راست و بعد از آن سمت چپ بايد شسته شود. (1)
پي نوشت :
1. آيت الله خامنه اي ، رساله اجوبه استفتائات ، س 192 .