با سلام.مي گويند مخرج غايط را بايد آنقدر شست كه يقين كرد ذره اي در آن باقي نمانده باشد.معمولا اين ناحيه را با آب و دست مي شويندواگر بعد از مدتي شستن با دست چيزي را حس كنيم كه ندانيم غايط است يا ترشح غليظ آيا بايد شستن را ادامه دهيم يا بنا را بگذاريم كه ترشح پاك بوده؟ سوال ديگر اينكه اگر قسمتي از بازو نجس باشد و آستين لباس هم عرق كند،منتها ندانيم كه آيا عرق از جاي نجس به آستين رسيده يا از جاي پاك،آيا بايد آستين را هم بشوييم؟
با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز.
1-اگر مخرج غائط با آب (هر چند آب قليل) در دفعه اول طوري شسته شود که ذره از غائط در آن نماند پاک مي شود . دوباره شستن لازم نيست . اگر رنگ و بوي آن باقي بماند. اشکالي ندارد و پاک است.(1) اگر يقين کنيد که ذرات غائط در مخرج نمانده است پاک مي شود . اگر شک داريد چيزي که احساس مي شود باقي مانده غائط است، بايد آب بکشيد . ليکن در اين مسئله سعي کنيد از وسواس در طهارت و نجاست خود داري کنيد . اگر احساس شما از روي وسواس باشد ، به آن توجه نکنيد.
هم چنين اگر وقت شستن اطمينان کنيد که چيزي نمانده و بعدا شک کنيد، به شک خود توجه نکنيد(2)
2- در فرض سؤال که شک داريد، عرق از جايي که نجس بوده به آستين رسيده يا از جايي که پاک بوده ، عرق مذکور محکوم به طهارت است . آستين هم پاک است . شستن آستين لازم نيست.(3)
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ،نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم.
پي نوشت ها:
1. توضيح المسائل مراجع، ج1، مسأله 67.
2. همان ،مسأله 178.
3. همان، مسأله 121 و 123.