آیا باید در نماز کف پاها را پوشاند ؟ اگه پاها باید پوشیده باشد مقدارش باید چقدر باشد؟
در صورت خارج شدن باد معده و روده آیا محل را باید شست ؟ اگه حین غسل این اتفاق بیفتد( تا جایی که میدونم غسل درست است چون حکم حدث اصغر دارد ) آیا محل را در حین غسل باید شست؟ یا باید بعداز غسل یعنی قبل از وضوی که بخاطر حدث اصغر باید گرفت محل را باید شست؟
منظور از اینکه در غسل ترتیبی میتوان بین مراحل غسل فاصله انداخت چیست؟ مثلا من میتوانم سر و گردنم را بشویم بعد کار دیگری انجام دهم مثلا سرم را با شامپو بشویم بعد سمت راستم را بشویم؟ اگر در این حین یعنی زمانی که سرو گردن را شستیم هنوز شروع به شستن سمت راست نکرده ایم حدث اصغر از ما سر بزند آیا باید بعد از غسل وضو بگیریم؟
من خیلی وسواس دارم نسبت به باد شکم همیشه شک میکنم به کوچکترین احساسی از باد میگم وضوم باطل شد بعضی وقتها چند دفعه برای نمازم وضو میگیرم ؟ آیا هر فشارو احساس سوزشی را باید جزو باد شکم گذاشت؟ مخصوصا من بشستن حساسم وقتی خیلی میشورم همش احساس سوزش دارم بعد فکر میکنم باد شکم ؟
این وسواس نسبت به غسل جنابت هم دارم خیلی کم یادم می یاد که حمام رفته باشم و غسل جنابت نکرده باشم ؟ مثلا به کوچکترین چیزها احساس میکنم باید غسل کنم فیلم ایرانی عکس.. مثلا بعضی وقتها ترجیح میدم چیزی نبینم از خونه بیرون در نیام. در سایت شما هم یک آقای این سوال را کرده بودن جوابشو خواندم ولی در جواب آمده بود برای مردان این طوری است که... میخواستم بپرسم برای خانمها چه جوریه ؟
اگر در خواب صحنه های شهوانی را ببینیم وقتی بیدار شدیم( شاید چند ساعت بعد) و لباسمان خشک باشد و اثری از رطوبت نباشد چکار باید کرد؟ در کل اگر در خواب این چنین صحنه های را دیدم باید غسل کنیم؟ راه فرار از این خوابها چیست من در طی روز خیلی خودم را نگه میدارم اما نمی دونم چرا این خوابها را میبینم از ته قلبم از این خوابها متنفرم و عصابم را بهم میرزد آیا دعای برای ندیدن این جور خوابها هست ؟ مثلا اگر این جور صحنه های را دیدم ویا یادمان آمد بهترین دعا چیست که دیگه بیادمان نیاد و فراموششان کنیم ؟ چون میگم خواب متاثر ازاعمال و افکار ما در طی روز است؟
پرسش 1:
نماز شرح : 1-آيا بايد در نماز کف پاها را پوشاند ؟ اگه پاها بايد پوشيده باشد مقدارش بايد چقدر باشد؟
پاسخ:
@@با عرض سلام و تشکر از ارتباط تان با اين مرکز
زن بايد در موقع نماز،تمام بدن حتي سر و موي خود را بپوشاند، ولي پوشاندن صورت به مقداري که در وضو شسته مي شود و دست ها تا مچ و پاها تا مچ لازم نيست. امّا براى آن كه يقين كند كه مقدار واجب را پوشانده است، بايد مقدارى از اطراف صورت و قدرى پائين تر از مچ را هم بپوشاند . ولي اگر نامحرمي حضور دارد بايد بپوشاند .(1)
بنابر اين كف پاها ، نياز نيست پوشيده باشد جز در مقابل نامحرم كه لازم است پوشيده شود.
پي نوشت:
1. توضيح المسائل آيت الله فاضل ، م 788 .
پرسش 2:
در صورت خارج شدن باد معده و روده آيا محل را بايد شست ؟
پاسخ:
@@
خروج باد معده و روده به تنهايي موجب نجاست نمي گردد . نيازي به شستن محل نيست. مگر اينكه انسان يقين كند به همراه خروج باد معده ،نجاستي هم خارج شده است . در اين صورت نيازمند تطهير است. اما در هنگام شك ، محل پاك بوده و نيازي به وارسي نيست.(اين حكم در حال غسل يا غير غسل تفاوتي ندارد).
اما به نظر آيت الله فاضل اگر كسي هنگام غسل دچار حدث اصغر شود ، مي تواند غسل را تمام كند و بعد وضو بگيرد. اما بهتر است كه احتياطا غسل را از سر بگيرد، به قصد آنچه بر ذمه اوست اتمام يا اعاده و سپس وضو هم بگيرد (1)
پي نوشت:
1. توضيح المسائل آيت الله فاضل ، م 386.
پرسش 3:
منظور از اينکه در غسل ترتيبي مي توان بين مراحل غسل فاصله انداخت چيست؟
پاسخ:
@@
در غسل ترتيبي ، لازم نيست. بعد از شستن هر قسمت ، فورا قسمت ديگر را بشويد ، بلكه اگر بعد از شستن سر و گردن مقداري صبر كند. (يا كار ديگري انجام دهد) و بعد طرف راست را بشويد و بعد از مدتي طرف چپ را بشويد، اشكال ندارد.
كسي كه نمي تواند از بيرون آمدن بول و غائط خودداري كند ، اگر به اندازه اي كه غسل كند و نماز بخواند ، بول و غائط از او بيرون نمي آيد ، (چنانچه وقت تنگ باشد). بايد هر قسمت را فورا بعد از قسمت ديگر غسل دهد و بعد از غسل هم فورا نماز بخواند. (1)
اگر حدث اصغر در هنگام غسل سر بزند ، بهتر است احتياطا غسل را تكرار كرد و بايد بعد از آن وضو گرفت .(2)
پي نوشت ها :
1. توضيح المسائل آيت الله فاضل ، م 380.
2. همان، م 386.
پرسش 4:
من خيلي وسواس دارم نسبت به باد شکم .
پاسخ:
@@
در مورد خارج شدن باد اصلا نبايد به شک خود اعتنا کني . تا يقين صد درصد پيدا نکني که باد خارج شده نبايد اعتنا کني . بايد با همان وضويي که داري نماز بخواني . اگر در وسط نماز هم شک کردي که باد خارج شد ، بايد بگويي خارج نشده. احساس خروج باد از طريق خيالات و احساسات هيچ اثر ندارد و نبايد اعتنا کني.
پرسش 5:
وسواس را نسبت به غسل جنابت هم دارم ..........
پاسخ:
@@
نبايد در زمينه غسل جنابت دچار وسواس شويد. با آن احساساتي که نوشته ايد، غسل بر شما واجب نمي شود. زن با دو چيز جنب مي شود و هرگاه جنب شود ، بايد غسل جنابت کند:
1- داخل شدن آلت تناسلي مرد به جلو يا عقب زن که اگر به اندازه ختنه گاه يا بيش تر داخل شود ، زن و مرد هردو جنب مي شوند، گرچه مني خارج نشود.
2-بيرون آمدن مني ،چه در خواب باشد يا در بيداري.
اگر زن بر اثر تحريک هاي جنسي به قدري تحريک شود که به اوج لذت و شهوت جنسي برسد و در آن حال مايعي از او خارج شود جنب مي شود.
اگر به اوج لذت نرسد و مايع خارج شود و يا به اوج لذت برسد ولي مايعي خارج نشود و يا شک کند که مايعي خارج شد يا نه جنب نمي شود و غسل لازم نيست.
زن اگر يقين به خارج شدن مني پيدا کند جنب مي شود . اگر يقين پيدا نکند جنب نمي شود. بنابراين مواقعي که زن بر اثر تحريک هاي شهواني مقداري لذت مي برد و در آن حال رطوبتي از او خارج مي شود ،چون به اوج شهوت نرسيده، جنب نمي شود . رطوبت خارج شده هم پاک است . وضو و غسل را باطل نمي کند.(1)
اوج لذت و شهوت به حالتي گفته مي شود. که در آن حال معمولا انسان از خود بي خود مي شود و لذت زيادي مي برد و مني بيرون مي ريزد. بعد از تمام شدن آن حال انسان احساس تخليه شدن و ارضا مي کند . حالت شهوتش تمام و بدنش سست مي شود . حالت تحريک آميزي که قبل از تخليه شدن داشت، ديگر آن حالت را ندارد. مثل اين که انسان گرسنه دلش غذا مي خواهد، ولي وقتي غذا خورد و سير شد ،ديگر ميل به غذا ندارد.
پي نوشت:
1. آيت الله فاضل ،جامع المسائل ،ج2 ،س 165-167.
پرسش 6:
اگر در خواب صحنه هاي شهواني را ببينيم. وقتي بيدار شديم( شايد چند ساعت بعد) و لباس مان خشک باشد و اثري از رطوبت نباشد چکار بايد کرد؟
پاسخ:
@@
غسل در صورتي واجب است كه اثر جنابت، ملاحظه و علم به آن حاصل شود، در صورت شك، غسل لازم نيست. صرف ديدن صحنه هاي شهوت آميز غسل را واجب نمي کند. بلکه بايد جنابت احراز شود. براي اين كه رؤياهاي خوب ببينيد و خواب هاي بد نبينيد، به نكات ذيل توجه كنيد:
الف) در هنگام بيداري در پيرامون موضوعات ارزشمند به جولان فكر و انديشه بپردازيد . از در نظر گرفتن موضوعات ناخوشايند حتيالامكان پرهيز كنيد.
ب ) حداقل يكي دو ساعت قبل از خواب مراقبت شديدتري نسبت به حالات خود داشته باشيد . به ويژه زبان را از سخنان ناشايست بازداريد.
ج ) دقايق قبل از خواب را به ذكر خدا و افكار شايسته سپري كنيد.
د ) دعا و نيايش را فراموش نكنيد . از خدا بخواهيد كه رؤياهاي شيرين و خوشايندي را نصيب تان كند. از امام صادق (ع )روايت شده : اگر از جنابت ترسيدي، در بستر خواب بگو: اللهمَّ إنّي أعوذُ بكَ من الاحتلامِ و مِن سوء الأحلام و مِنْ أنْ يَتَلاعَبَ بي الشَيطانُ فِي اليقظةِ و المنام"(1)
ديدن چنين خواب هايي گناه محسوب نمي شود.
پي نوشت:
1. بحارالانوار، علامه مجلسي، ج 73، ص 197، مؤسسة الوفأ، بيروت.