من یه دختر 24 ساله هستم که در یک خانواده خیلی معمولی و نه خیلی مذهبی به دنیا اومدم.بعد ها که بر اتر وزیدن نسیم الطاف الهی به زندگیم, خودم و خدای خودم رو شناختم با مطالعه و کمک برادرم و اینترنت نسبت به واجبات و محرمات و حجابم دقیق شدم و تو این راه هم حتی از طرف خانواده (بقیه اعضا) بایکوت هم میشدم ولی هیچ وقت تو این راه خسته نشدم هرچند تحت فشاربوده و هستم.
تصمیم گرفتم شناخت و معرفتم رو نسبت به دینم اصولی افزایش بدم
برای همین خواستم وارد حوزه دانشجویی بشم ولی پدرم اصلا اجازه نمیده.حالا سوال من از شما اینکه آیا من میتونم بدون اجازه ایشون این کارو بکنم؟
یعنی مثل اون دورانی که تحصیل حرام بود و بعضی دخترا پنهانی و دور از چشم پدر دیپلم گرفتن آیا منم میتونم بی اطلاع پدرم این کار رو انجام بدمو وارد حوزه بشم
شاید بگین که رضایتش رو به دست بیارم ولی همین قدر بهتون بگم که من حتی اجازه نماز جماعت و جمعه رو هم ندارم
بعضی وقتا از اینکه یه دخترم احساس خیلی بدی بهم دست میده چون باید تا آخر عمر تحت فرمان بابام باشم و بعد از اون هم شوهر, که آیا این دو موجود اجازه خواهند داد که من هم به راهی که دوست دارم برم یا نه؟
منتظر جوابتون هستم خیلی ممنون و متشکرم
پاسخ:
@@با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز.
اگر منظورتان از حوزه دانشجويي حوزه علميه قم، قسمت دانشجويي آن است ، لازم است توجه داشته باشيد که :
ورود به حوزه علميه نيازمند توفيق الهي، نيت و انگيزه ديني و قصد انجام تکليف شرعي است.
کسي که قصد ورود به حوزه را دارد، بايد بينديشد که:
اولاً: بداند که براي چه هدفي و با چه انگيزهاي ميخواهد به حوزه وارد شود؟ چرا به جاي حوزه به دانشگاه يا بازار کار نميرود؟ به شغل و حرفهاي نميپردازد؟
دوم: از موضوعاتي که در حوزه علميه مورد بحث و مطالعات علمي و عملي قرار ميگيرد، آگاهي داشته باشد.
سوم: بداند به کجا ميخواهد برسد؟ مقصد کجاست؟ چه آثار و فوايدي از انتخابش نصيبش ميشود؟ توقع و انتظارش از حوزه چيست؟ حوزه چه مزايايي دارد؟
چهارم: از مشکلات و موانع انتخاب خود آگاهي داشته باشد( مشکلات و تنگناهاي اقتصادي، اجتماعي، محدوديتهاي معاشرتي و رفتاري ، کيفيت پوشش و حجاب براي خواهران ) با توجه به آن موانع و مشکلات راه خود را آگاهانه انتخاب کند .
کسي که از همه اين مسائل آگاهي لازم و کافي داشته باشد، ميتواند تصميم بگيرد . براي رسيدن به هدف والايي که انتخاب کرده، آستين بالا زند و اقدام کند. يکي از موانع ممکن است مخالفت والدين باشد. بايد ديد علت مخالفت ( براي ورود به دانشگاه يا حوزه علميه) چيست؟
اگر خيرخواهانه و در عين حال عقلي و منطقي است، بايد پذيرفت و تسليم امر شان شد. اگر صرفا خيرخواهانه و عاطفي است. اما عقلاني و منطقي نيست، بايد به صورت مستقيم يا غير مستقيم رضايت يا عدم مخالفت آنان را جلب نمود. اگر فرزند خود به تنهايي نميتواند رضايت شان را جلب کند، از افراد ديگر استفاده کند. از عطوفت مادر يا قدرت نفوذ و بيان ساير اعضاي خانواده يا اقوام و خويشان مثل عمو و دايي يا دوستان پدر و يا امام جماعت يا روحاني محل استفاده کند .
به هر حال در زندگي هر انساني افرادي هستند که اشخاصي براي آنان احترام خاصي قائل هستند و حرف آنان را ميپذيرند، ميتوانيد از آنان استفاده کنيد، بايد با مقدماتي حرف را شروع کنند که پدر متوجه نشود که با سفارش شما بوده است.
اگر با اين حال نتوانستيد پدر را راضي کنيد و رفتن به حوزه يا دانشگاه موجب آزار پدر مي گردد، مي توانيد در قسمت آموزش از راه دور يا پاره وقت جامعه الزهرا که مرکز حوزه علميه خواهران است، شرکت کنيد . اين کار را مي توانيد به گونه اي از منزل و شهر خود پيگيري کنيد که خانواده شما متوجه نشوند. اگر منظورتان دانشگاه است از طريق دانشگا ه هاي مجازي يا آموزش از راه دور باز راه ادامه تحصيل باز است . فعلا ضرورتي ندارد که در حوزه حضوري شرکت کنيد .