سلام
از اینکه پاسخگوی سوال بنده بودید بسیار سپاسگزارم
اما متاسفانه بنده بالاخره متوجه نشدم که آیا کاری را که نوشته اند احتیاط واجب مانند کار واجب است که باید انجام داد یا نه؟
یعنی آیا عمل اصلی ما مثل نماز با انجام ندادن آن باطل میشود یا نه؟

با عرض سلام و تشکر از ارتباط تان با اين مرکز
1- در جايي که مجتهد صريحا فتوي نداده باشد و بگويد بنابر احتياط واجب، واجب است ، مقلد يا به احتياط واجب مرجع تقليد خود عمل کند، يعني اگر مجتهد به احتياط واجب، واجب دانسته باشد، مقلد مي تواند مطابق آن عمل کند. در اين صورت بايد کار مورد نظر را انجام دهد . مي تواند به مرجعي که بعد از مرجع تقليد خودش اعلم از ديگران باشد يا مساوي با ديگران باشد، و آن کار را واجب ندانسته ، عدول کند و آن کار را ترک کند و انجام ندهد.
اگر مرجع تقليد شما در رکعت سوم و چهارم نماز بگويد: احتياط واجب آن است که سه مرتبه تسبيحات اربعه گفته شود ، ولي مجتهد اعلم بعدي ؛ فتوي بدهد و بگويد: گفتن تسبيحات اربعه يک مرتبه کفايت مي کند ، مقلد مي تواند يا به احتياط واجب مرجع خود عمل کند و سه مرتبه بگويد يا طبق فتواي مجتهد اعلم بعدي عمل کند و براساس فتواي مجتهد مرجع بعدي يک مرتبه بگويد .
در احتياط واجب، مقلد اختيار دارد که يا به احتياط واجب عمل کند يا به فتواي مجتهد ديگري با توضيحي که داده شد در آن مسئله رجوع کند و به فتواي او عمل کند.(1)
2- اگر مکلف به احتياط واجب مجتهد خود عمل نکند و در آن مسئله به فتواي مرجع اعلم بعدي هم رجوع نکند، عملش باطل است.
پي نوشت:
1. امام خميني، توضيح المسائل، مسأله 7 ( نظررهبري در اين مسأله مطابق با فتواي امام خميني مي باشد).